≫ 

Himki nije priznao poraz od CSKA, Evroliga na potezu

Ne mire se sa situacijom u poraženom taboru, mada ne bi trebalo očekivati obrt u ovom slučaju

  • 8

Završnica četvrte utakmice četvrtfinala Evrolige između Himkija i CSKA bila je jedna od najuzbudljivijih, ali i najkontroverznijih koje smo videli u poslednje vreme.

>>> Dončićeva trojka o tablu u poslednjoj sekundi napada odvela Real u Beograd!

CSKA je pobedio 99:98 i plasirao se na završni turnir u Beogradu, ali ostaće gorak ukus trijumfa zbog sporne završnice u kojoj su poništeni Dženkinsovi poeni pet sekundi pre kraja, za vođstvo, možda i za pobedu.

U jeku kontre oglasio se zapisnički sto zbog čega sudije nisu priznale poene koji su stigli koji sekund pošto je Higins na drugoj strani pogodio za vođstvo.

Trener Himkija Jorgos Barcokas, koji je kipteo od besa zbog pomenute situacije, objasnio je posle meča šta je dovelo do prekida akcije njegovog tima.

- Šved je imao četiri faula, a Hanikat je trebalo da uđe kako bi odigrao odbranu. Međutim, pošto nismo iskoristili drugo bacanje (Gil), odustao sam od uvođenja Hanikata. Ostalo ste videli, imali smo kontru posle njihovog koša i polaganje Dženkinsa, a oni (zapisnički sto) su prekinuli napad jer su dali znak za izmenu (Hanikatovu) od koje sam ja odustao. Takođe, za poslednji napad nisam imao pravo na izmenu. Ne razumem samo zašto su dali znak za izmenu, kad je nisu dozvolili. Stvarno čudna i neviđena situacija - rekao je Barcokas.

Sudije su posle pregledanog snimka utvrdile da je zapisnički sto reagovao na izmenu koju je najavio Hanikat pre poslednjeg poseda CSKA - i zbog toga je prekinut napad Himkija iz kojeg je Dženkins poentirao.

Vreme je vraćeno na 5.7 sekundi, a poslednji napad domaeg tima nije promenio rezultat.

Ipak, ostaje pitanje da li je izmena koju je prijavio Himki na vreme otkazana ili je došlo do greške ljudi za zapisničkim stolom.

Portal "Eurohoops" prenosi da Himki nije poptisao zapisnik utakmice, samim tim nije priznao poraz, već je najavio žalbu kod Evrolige.

Pogledajte spornu završnicu meča u Podmoskovlju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA