≫ 

Predsednik Budućnosti u čudu: Kako je Zvezda sa tolikim budžetom ispustila Evroligu!? (VIDEO)

"Zvezda je imala veliki budžet, imaju grad od dva i po miliona ljudi. Zaista mi nije jasno kako, u takvim uslovima, nema ekipu da se prošeta ABA ligom" -  zapitao se Bokan

  • 19

Sve glasnije su priče koje dolaze iz Podgorice da će ovogodišnji osvajač Aba lige, ekipa Budućnosti, ispuniti sve što Evroliga od nje traži kako bi nastupila u najelitnijem evropskom košarkaškom takmičenju. 

>>>Partizan želi u Evroligu: Prvi čovek crno-belih se obratio najjačem evropskom takmičenju!

Baš iz tog razloga, predsednik Budućnosti Dragan Bokan komentarisao je za crnogorsku televiziju planove kluba u narednoj sezoni.

- Džikić ima važeći ugovor, ostaje i vodiće Budućnost u Evroligi. Tu nema dileme, čovek je ostvario najveći uspeh. Veliki je interes i kluba, navijača i Džikića da ostane, jer je napravio najveći rezultat u istoriji kluba i svojoj karijeri. Smatram da je ovo velika šansa i da Aleksandar Džikić postane još veći nego što je sada - rekao je Bokan, a prenela RTCG.

Foto: MN Press

Bokan je komentarisao i sastanak sa Đordijem Bertomeuom.

– Dobro smo se pripremili za sastanak, pripremili dobru prezentaciju kluba, grada i države. Takođe napravili smo prezentaciju postojećeg stanja SC Morača, a ovih dana ću razgovarati sa arhitektom Dmitrovićem koji je projektovao taj objekat, da se i on uključi sa ljudima koji već rade na idejnom rešenju za renoviranje.

- Moramo da poboljšamo IT sektor kao i svlačionice, VIP salon, sale za sastanke. To će sve biti potrebno za komplikovane uslove Evrolige. Rok nije do 1. avgusta, već do prve utakmice u Evroligi - dodao je Bokan.

Šehović sa trofejom ABA lige; Foto: MNPress

Prvi čovek Budućnosti nije propustio priliku da još jednom pecne Crvenu zvezdu rekavši da mu nikako nije jasno, kako je Zvezda uspela da sa tolikim novcem ne igra Evroligu.

– Kada sam se iz prvog lica uverio u snagu i organizaciju Evrolige, nije mi jasno kako je Zvezda, sa takvom snagom i podrškom koju je imala od Evrolige, to ispustila i zbog čega je došla u situaciju da je Budućnost pobedi sa budžetom od 1.35 miliona evra.

- Zvezda je imala veliki budžet, imaju grad od dva i po miliona ljudi. Zaista mi nije jasno kako, u takvim uslovima, nema ekipu da se prošeta ABA ligom -  zapitao se Bokan.

VIDEO:Gužva ispred tunela Pionira, navijač Zvezde u klinču sa igračima Budućnosti

Prema njegovim rečima Crvena zvezda i Cedevita imaju 4 puta veći budžet, a kako je sam priznao nije siguran da će njegov klub sa planiranim budžetom imati prednost u odnosu na ostale klubove.

- Da li ćemo imati rezultat? To zavisi od stručnog štaba. Moramo imati kvalitetnih 15-16 igrača jer igramo najjače takmičenje u Evropi i ABA ligu koja garantuje ponovo prolaz u Evroligu.

- Imaćemo prednost u odnosu sadašnji tim, ali ne bih rekao da ćemo imati prednost u odnosno na velike klubove poput Olimpije, Cedevite, Partizana, Cibone i Zvezde -  zaključio je predsednik Budućnosti.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobar panker

    29. april 2018 | 17:31

    djavo daje a Bog uzima. ;) nista vestacko ne traje dugo pa ni fmp2,fmp je samo jedan :)

  • Фамилија

    29. april 2018 | 18:14

    ФМП срамота за спорт

  • krle

    29. april 2018 | 18:21

    Pa oni (fmp2) su oteli sve sto imaju. A kad nesto otmes onda to i vratis. Oteto prokleto. Tako narod kaze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA