≫ 

Luka Dončić kao MVP Fajnal fora: Može li učiniti i ovo čudo pre NBA lige!

Prema Jurohupsu Luka Dončić će bez dileme biti najkorisniji igrač Fajnal fora

  • 0

Luka Dončić kao neverovatan mladi talenat sa samo 19 godina, već sada je meta spekulacija da bi mogao da dobije titulu ovogodišnjeg MVP-ija fajnal fora Evrolige, i tako postane najmlađi igrač koji će osvojiti ovo priznanje.

Tim Eurohopsa glasao je za igrače koji bi mogli da osvoje ovogodišnju titulu MVP-ija. Pobednik je Luka Dončić, a iza njega našao se Nik Kalates sa 33% glasova. Ostatak glasova pripalo je Moskovskom CSKA igraču Serhiu Rodrigezu 6.7%, i Himkijevom Alekseju Švedu 6.7%.

>>>Luka Dončić će biti prvi pik na draftu: Supertalentovani Slovenac oduševio Amerikance (VIDEO)

Njegova zrelosti i  talenat na terenu doveli su do toga da u dresu Real Marida ove sezone prosečno beleži 16.1 poen, 4 skoka i 4 asistencije i 25 minuta provedenih na parketu po utakmici. Teškim putem do Fajnal- fora Real je ove sezone ostao znatno oslabljen zbog čestih povreda igrača, a najviše zbog povrede Serhia Ljuja na početku sezone.

Mladi Dončić na dodeli nagrade. Printskrin: BasketCantera.tv

To je stvorilo veće mogućnosti Dončiću da postane još bolji i da u nekim utakmicama bude odlučujući igrač. Sada je proglašen za Evropski talenat, a kako najavljuju i svetski.

>>>Fajnal for Evrolige u Beogradu - vodič za početnike! (VIDEO)

Dončić je svoje prve korake u košarci oprobao sa samo devet godina u Union Olimpiji za koju je igrao njegov otac. U septembru 2011 godine u Budimpešti predstavljajući Olimpiju na San Paolo kupu izbran je za najkorisnijeg igrača (MVP) . Nakon toga 2012 godine poslat je na pozajmicu u Real Madrid sa kojim je sklopio petogodišnji ugovor.

U sezoni 2015-2016 postao je najmlađi igrač Reala koji je debitovao za prvi tim u španskoj nacionalnoj ACB ligi i Evroligi.  Zauzeo je treće mesto kao najmlađi igrač, pre njega najmlađi igrač bio je Riki Rubio.

O ovom neverovatnom talentu svet će tek pričati, ako bude izabran kao prvi pik na NBA draftu. Za osvajanje evropskog trona Dončić ima veliku šansu zajedno sa svojim timom, kao i to da u Evropi ostane upamćen kao najmlađi MVP Evrolige.

(J.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA