≫ 

Pljušte potpisi u NBA: Kokoškov uzeo bivšeg šampiona, Dončiću stigao Džordan, Džordž na žurci rekao "da" Oklahomi...

Burno je u najjačoj ligi na svetu, radi se ozbiljan posao u predsezoni

  • 0

Zahuktala se i letnja pijaca u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, mnogo prelazaka je na pomolu, a dok se čekaju "bombe" (čitaj: odluka o nastavku karijere Lebrona Džejmsa i Kavaja Lenarda), realizovali su se ili se privode kraju drugi zvučni dogovori.

>>> Kokoškov doveo bivšeg centra Zvezde na probu!

Važan trenutak za Oklahomu je pristanak Pola Džordža na produžetak saradnje, što će i te kako ohrabriti franšizu da održi živim šampionske ambicije.

Američki mediji prenose da će Džordž za četvorogodišnji ugovor dobiti 137 miliona dolara, a ono što je zanimljivo, bivši lider Indijane je odluku obelodanio na žurci kod saigrača Rasela Vesbruka. Obojca su ispozirala na instagramu uz poruku "Unfinished business" (Nedovršen posao).

Jasno je da će sada odgovorni u Oklahomi potražiti još pravih rešenja za "roster" za novi napad na najviši plasman.

 
Unfinished business @russwest44A post shared by Paul George (@ygtrece) on

U međuvremenu, realizovan je i dogovor Deandrea Džordana i Dalasa, pa će snažni centar krajnje limitirane tehnike, koji je čitavu karijeru proveo u Kliprsima, u narednih godinu dana čuvati reket ekipe koja je nedavno preuzela prava na Luku Dončića od Atlante.

Prvi neamerički trener u NBA, Igor Kokoškov, gradi ekipu oko Devina Bukera, Ti Džej Vorena, Dragana Bendera i prvog "pika" sa ovogodišnjeg drafta Deandrea Ejtona. Ovoj mladosti dakako treba iskusna ruka, pa je izbor pao na prekaljenog šutera Trevora Arizu koji je stigao iz Hjustona.

Bivši šampion sa Lejkersima potpisao je na godinu dana, po ugovoru ima zagarantovanih 15 miliona dolara.

>>> Kreće mesec ludila u NBA! Gde će završiti trio superstarova Džejms, Džordž i Lenard? (FOTO)

Fantastična sezona nije ostavila drugog izbora čelnicima Hjustona nego da "zaključaju" Krisa Pola, čije je liderstvo i kompatibilnost sa Hardenom učinila Roketse najboljim timom regularnog dela sezone. Nisu imali sreće Teksašani u plej-ofu sa Golden Stejtom, upravo je odustvo CP3-ja u ključnoj utakmici serije bilo i presudno za ishod, pa je dobar ugovor za iskusnog plejmejkera nešto što je bilo važno realizovati za dalje sprovođenje šampionskih ambicija.

Pol je potpisao ugovor na četiri godine vredan 160 miliona dolara.

VIDEO: Zabranjeni košarkaški elementi zbog kojih je uništen duh igre

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA