≫ 

Zver iz Los Anđelesa se vratila kući: Džordan stiže kod Dončića u Dalas! (FOTO)

Nakon 10 sezona provedenih u dresu LA Klipersa, Deandre Džordan je odlučio da promeni sredinu i vrati se u rodni Teksas

  • 0

Čelnici Dalas Maveriksa su obelodanili da je potpisan ugovor sa slobodnim agentom i bivšim centrom LA Klipersa, Deandre Džordanom.  Zbog politike kluba detalji ugovora nisu objavljeni.

>>>Oklahoma "probila" 300 miliona, Kokoškov "zaključao" prvu zvezdu tima, Jokić ostao bez prekaljenog saigrača! (FOTO)

Džordan nastupa u NBA ligi već 10 godina, a sve svoje sezone je proveo u ekipi Klipersa. On je u dosadašnjoj karijeri prosečno beležio 9.4 poena, 10.7 skokova i 1.7 blokada za 28.1 minuta provedenih na parketu u 750 utakmica od kojih je u 638 bio starter.

Bivši centar Klipersa je bio izabran u najbolju defanzivnu petorku dvaput, 2015. i 2016. godine, dok je te 2016. godine takođe bio i starter na smotri najvećih zvezda.

 
A post shared by DeAndre Jordan (@deandre) on

- Kada sam pre 10 godina došao ovde, bio sam samo dečak koji je izabran u drugoj rundi drafta. Nakon toga, ne samo da sam postao Ol-star igrač i vlasnik zlatnih medalja, već i čovek i otac. Vi ste me prihavtili i ugostili u vašem gradu. Odrastao sam sa vama i osećao sam vašu podršku na terenu i van njega.

Dobio sam porodicu u svima vama i zbog toga ću vam zauvek biti zahvalan i smatraću Losa Anđeles svojim domom - napisao je Denadre Džordan u svojoj oproštajnoj poruci na svom Instagram profilu.

Kao prvi centar Klipersa je u dva navrata vodio u NBA ligi po broju skokova, dok je 5 puta završavao sezono sa 80 i više odigranih utakmica. Skromni momak, rodom iz Teksasa, je originalno bio izabran od strane Los Anđeles Klipersa kao 35. pik druge runde na draftu 2008. godine.

Osim zakucavanja, blokade su bile zaštitni znak Džordana u ekipi Klipersa Foto: AP/Tanjug

Za dekadu provedenu u dresu tima iz Kalifornije, ostvario je najveće uspehe u istoriji franšize. Klipersi su 6 sezona zaredom nastupali u plejofu, od čega su 3 puta igrali u polufinalu Zapadne konferencije.

>>>Lebron zapalio Ameriku: Ide u Lejkerse za 154 miliona dolara!

On će napustiti redove tima iz Los Anđelesa kao lider franšize u skokovima (7988), blokadama (1277), procentu šuta iz igre (67.3% ) i broju odigranih mečeva (750).

Deandre Džordan će zasigurno imati odličnu saradnju sa novopridošlim slovenavčkim reprezentativcem, Lukom Dončićem, čija će košarkaška inteligencija pomoći dominantnom centru da ostvaruje brojke koje se od njega očekuju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA