≫ 

Srbija je prvak Evrope u košarci: Pecarski i Petrušev rasturili Letonce usred Rige! (FOTO) (VIDEO)

Ovo je sedma medalja za juniore Srbije, a ukupno dvadeseta ako se u obzir uzmu svi nastupi od 1964. godine

  • 37

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije odbranila je titulu šampiona Evrope pošto je u finalu pobedila selekciju Letonije 99:90 (32:20, 22:21, 25:24, 25:20 ) pred oko 10.000 protivničkih navijača!

Posle odličnih partija tokom celog turnira, izabranici Aleksandra Bućana uspeli su da pred krcatom Arenom u Rigi dođu do zlata i titule najbolje selekcije Evrope za igrače do 18. godina u meču u kojem su većim delom dominirali.

>>> Pecarski razmontirao Francuze: Orlići ušli u finale Evropskog prvenstva! (VIDEO)

Prvu četvrtinu naši momci su odlično otvorili i već od samog starta pokazali da titulu najbolje ekipe Evrope u ovom uzrastu, osvojenu na prošlom turniru u Bratislavi, ne žele da predaju. Ovaj deo igre Orlići su dobili sa 32:20, a tandem Pecarski-Petrušev ponovo je odlično funkcionisao.

Do poluvremena Srbija igrala baš onako kako ume. Koncentrisano u napadu i odbrani uz dobar izbor šuteva i odličan skok. Koliko su bili dominantni u ovom delu igru govori i podatak da su pred kraj poluvremena imali čak 33 skoka u odnosu na 13 uhvaćenih lopti Letonije.

Zanimljivo je da su u našoj selekciji, tokom prvog dela igre, samo petorica košarkaša beležila poene, od kojih je trio Pecarski (20 poena)-Petrušev (17)-Paunović (10) "sakupio" ukupno 47.

Domaći navijači reagovali su burno na svaki primljeni koš; Printscreen: Youtube/FIBA

Ipak, kada se došlo sa odmora samo 2 minuta bilo je dovoljno domaćoj selekciji da se potpuno vrati u meč. napravili su seriju 10-2 i opasno se približili Srbiji. "Crvena lampica" je brzo upaljena pa su izabranici selektora Bućana uspeli da smire nalet domaćina i do kraja 3. četvrtine vrate i za pola koša uvećaju prednost sa poluvremena.

Do kraja utakmice Letonci su prišli na samo -4, ali to nije bilo dovoljno za preokret. Srbija je sačuvala prednost vrednu titule šampiona Evrope! Da podsetimo, ovo je sedma medalja za Srbiju, a ukupno dvadeseta ako se u obzir uzmu svi nastupi od 1964. godine

Najefikasniji u našem timu bili su Pecarski sa 34 poena i 13 skokova, Petrušev koji je zabeležio 29 poena i 8 skokova, kao i Paunović sa 17 ubačenih koševa.

Sa druge strane najefikasniji u ekipi Letonije bili su Zagars sa 26 i Veveris sa 20 poena.

Bravo Orlići!

Srbija: Ilić 9, Islamović, Paunović 17, Pecarski 34, Trifunović 5, Cerovina, Kuzmanović 3, Lakić 2, Nedeljković, Petrušev 29, Rutešić, Vasiljević

Letonija: Berzins 2, Miska 5, Snipke 8, Veveris 20, Zagars 26, Berkis 2, Hlebovickis, Kilps 6, Kuruč 14, Mezulis, Stainbergs, Viksne 7

Sve je gotovo, Srbija je najbolja; Foto: youtube.com
Slavlje igrača posle meča; Foto: youtube.com
Slavlje Orlića; Foto: youtube.com
Juniori Srbije slave titulu najbolje selekcije Evrope; Printscreen: Youtube/FIBA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Urke

    5. avgust 2018 | 21:15

    Ma najjaca smo kosarkaska nacija posle dopingovanih amera, bravooo Orlici, ponosni smo na vas!!! 💪💪⛹🏻‍♂️🥇🥇🥇🏆🔴🔵⚪️💪💪♥️♥️♥️

  • Мики Србенда

    5. avgust 2018 | 23:14

    Срамота за РТС ,а и остале спортске телевизије да нису преузеле бар финале овог Европског првенства за јуниоре да преносе!

  • Nesa

    5. avgust 2018 | 22:09

    Mi kad igramo finale, mi osvajamo za razliku od nekih hehe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA