≫ 

Nikad brutalnija tuča Grobara i BBB: Huligan s kapicom je urnisao Hrvate, njegovi ludački potezi će se još dugo prepričavati! (VIDEO)

Tuča kakva dugo nije viđena i o kojoj će se sigurno još dugo pričati

  • 59

Na današnji dan viđena je jedna od najbrutalnijih tuča Grobara i Bed Blu Bojsa, i to na prijateljskoj utakmici u Švajcarskoj. Partizan i Dinamo iz Zagreba su tog 16. jula 2003. godine bili na letnjim pripremama i odlučili su da odigraju prijateljski meč.

Što je najluđe, odlučili su se da omoguće publici da prisustvuje meču, pa su se Grobari i Bed Blu Bojsi našli licem u lice na jednoj utakmici još od raspada bivše Jugoslavije. Iako su se ova dva tima susrela i 1997. godine u kvalifikacijama za Ligu šampiona, tada nije bilo gostujućih navijača.

>>>  Navijači Olimpijakosa ne mogu da prežale zastave koje su im oteli Grobari: Ozbiljna grupa nasela na neverovatnu foru i pogubila transparente (VIDEO)

Klubovi su procenili da je prošlo dovoljno vremena i da može da se odigra prijateljski meč. Nije bilo prijateljski ni na terenu, jer je prštalo od ozbiljnih startova, a šta tek reći o tribinama. Osim uvredljivih pesama, došlo je do brutalnog sukoba, koji je mogao da rezultira sa nekoliko mrtvih, jer je bilo nekoliko nepomičnih i onesvešćenih ljudi na travi od posledica batina koje su dobili.

U svemu ovome učestvovali su uglavnom iseljenici iz Srbije i Hrvatske, koji navijaju za Partizan i Dinamo.

Printskrin: Youtube/underPARTIZAN

Sve se zakuvalo žestokim duelima na terenu, gde umalo nije došlo do sukoba fudbalera. Zatim su na teren utrčali navijači Dinama iz Zagreba, koji su provocirali Grobare da izađu na teren i da se obračunaju.

Organizatori su takođe debelo podbacili, kao da nisu imali pojma kakvu utakmicu treba da obezbede, te je bilo veoma malo pripadnika policije. Sukob je već tada bio neminovan, a kada su se i Grobari spustili na teren, i fudbalerima je bilo jasno da je vreme da pobegnu u svlačionicu, jer molbe da se primire nisu više mogle da pomognu.

Jedan navijač Dinama je tada prišao skroz do centra sa zastavom Hrvatske, a zatim su se Grobari zaleteli na njih i nastao je opšti haos. Navijači Partizana su bili organizovaniji u tuči, dok su Dinamovci napadali stihijski i često pojedinačno ili u manjim grupicama, pa su često završavali na zemlji, nakon čega bi bili brutalno izgaženi na zemlji i onesvešćeni.

Jednog po jednog navijači Dinama su samo sklanjali onesvešćene sa terena i vukli ih po zemlji.

Printskrin: Youtube/underPARTIZAN

Među Grobarima se posebno istakao jedan navijač koji je imao dres Partizana i kapicu, koji je najpre dotrčao duboko u teritoriju Bojsa i tamo oteo zastavu Hrvatske, nakon toga je bežao od njih, a uspeo je da se skloni od rulje koja ga je pojurila, a tom prilikom čak i šutnuo loptu koja je došla do njega.

Nakon toga se sa sve zastavom u rukama vratio u tuču i pokazao surovu brutalnost kada je izgazio po glavi navijača Dinama koji je jurio za njim zbog zastave, ali je pao na zemlju nakon sukoba sa Grobarima.

Prisetite se jedne od najluđih tuča u koja je viđena u režiji bivših klubova velike četvorke SFRJ:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA