≫ 

Navijač CSKA nam ispričao kako su ga Delije napale u Skadarliji dok je bio sa ubijenim vođom Grobara, a onda je srpskim ultrasima dao lekciju za sva vremena (VIDEO)

- Srbi i Rusi, to su jedno, bratski narod. Za mene prvo idu nacija i religija, a onda klub. Svaki srpski navijač koji dođe u Rusiju na Svetsko prvenstvo, i ako voli Zvezdu i ako voli Partizan, nebitno, imaće kod mene da spava i jede - ističe vođa navijača CSKA iz Arene

  • 75

Na utakmici u Areni između Zvezde i CSKA iz Moskve bila je i grupa navijača iz Rusije. Pristalice CSKA važe za jedne od najopasnijih ruskih navijačkih grupa, a u bratstvu su sa navijačima Partizana.

Bilo je uopšte i iznenađenje otkud oni u Areni, jer inače slabo prate košarkaški klub, ali im je ovo gostovanje očigledno prijalo jer vole Srbiju. Osim manjeg incidenta pred kraj poluvremena, kada je došlo do manje čarke sa navijačima Zvezde.

Tokom poluvremena smo prišli ogradi na kojoj je bilo istaknuto nekoliko zastava CSKA, na kojoj je čekalo nekoliko ruskih navijača. Sudeći po izgledu, sa zavidnim navijačim stažom na tribinama i u tučama.

Dok smo pokušali da uspostavimo kontakt sa nekim od njih, prišao je momak koji je u nekoliko navrata i poveo navijanje među pristalicama CSKA iz njihovog kopa. Očigledno najistaknutiji među njima.

- Šta ti treba brate, ja pričam srpski, možeš mene da pitaš? - rekao mi je momak na gotovo tečnom srpskom u duksu ''Stone Island'', popularne marke među ultrasima.

Foto: Telegraf

Po akcentu se videlo da je Rus, a nakon kraćeg ubeđivanja, Kostja je ipak prihvatio da u razgovoru za Telegraf priča o odnisima između Srba i Rusa, kakav odnos ima sa srpskim navijačima, a otkrio je i jednu neprijatnu situaciju koju je imao sa Delijama pre 2-3 godine, kada je napadnut u Skadarliji dok je sedeo sa pokojnim vođom Grobara, Alenom Kostićem Kubijem.

Ipak, o Srbiji priča sve najbolje, ističe da su Srbi i Rusi bratski narod, da su vera i nacija na prvom mestu, a zatim klub, pa je tako spreman da u svojoj kući ugosti svakog srpskog navijača koji dođe na Svetsko prvenstvo. Čak i one koji navijaju za Zvezdu, iako su navijači CSKA braća sa Grobarima.

- Srbi i Rusi, to su bratski narodi. Svi Srbi i Rusi su rod, to je isto. Bio sam 14 - 15 puta u Srbiji, u raznim krajevima. To su uvek bili najbolji ljudi, najviši, najlepši - počeo je navijač CSKA iz Moskve.

Šta se to desilo tokom meča, sklanjali ste zastave, bilo je neke rasprave između vas i navijača Zvezde?

Foto: Telegraf

- Bila je neka agresija od strane navijača Zvezde na navijače CSKA. Jedan od nas je imao grobarsku majicu i navijao je s njom, to je za mene smešno. Mi smo braća sa Partizanom, više volimo Partizan, a Zvezda voli Spartak. Mi ne volimo Spartak, stalno se bijemo s njima.

Srpski navijači dolaze u Rusiju na Svetsko prvenstvo, kako ćete ih dočekati?

Foto: Telegraf

- Narod i religija su na prvom mestu, na drugom mestu je klub! Srbi mogu da spavaju u mojoj kući, ja ću sve da plaćam, svi Srbi koji me znaju mogu da dođu kod mene, to su moja braća. Ko voli Zvezdu, ko voli Partizan, to je nevažno. Imaće mesto da spavaju, imaju kuću, jelo, imaće sve!

Na pitanje šta ako se tu pojave Hrvati, samo je imao kratak odgovor.

- Hrvatska ne! Mi samo sa Srbima, Hrvati ne!

Šta misliš o navijačima Zvezde?

Koreografija navijača Zvezde o bratstvu Srba i Rusa na meču protiv Krasnodara; Foto: A. Nalbantjan

- Prvo su narod i ljudi, drugo je klub. Bitno je da je on Srbin. Navijači Zvezde su imali napad na mene, imam srspski suvenir - rekao je Kosta, koji nam je i pokazao kažiprst koji je očigledno slomio posle tuče - za zatim se prisetio kako je izgledala ta situacija od pre dve tri godine.

- Bilo je to u kafani Dva jelena, Ultra Bojsi su bili tu. Ja sam bio sa Alenom Kostićem tada, on je sada mrtav. Onda su mi oni prišli i pitali jesi ti iz CSKA. Ja sam iz CSKA, rekao sam im, i onda su me oni tukli. Bio sam sa ženom... - razočarano je rekao Kosta, a zatim je dao pravu lekciju svim srpskim ultrasima.

- Pod broj jedan Srbi i Rusi su braća zauvek, a onda ide klub i sve ostalo - zaključio je kroz parolu koju je često isticao tokom razgovora, a o kojoj bi morali da porazmisle i navijači večitih.

Pogledajte video intervjua:

Daljinac

(Dušan Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žorž

    16. novembar 2017 | 18:37

    Ne znaju Rusi kakvi smo mi mentoli .

  • Donja Murtulica

    16. novembar 2017 | 19:01

    E tako. Zar to treba da se desi? Pa zašto mržnja i tuče ljudi? Zašto? Navijajmo ali nemojmo se tući. Aman!

  • Ivan

    16. novembar 2017 | 22:27

    To je frajer a ne majmuni koji biju pred zenama. Prvo si covek, pa Srbin, pa pravoslavac a posle budi Delija, Grobar ili sta god hoces. Sve dok se preskacu neke stvari mi smo propala nacija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA