Bili smo na grobu Marka Ivkovića na godišnjicu njegovog ubistva: Ono što smo zatekli dokazuje da nije zaboravljen (FOTO)

Na današnji dan navršava se tri godine od smrti navijača Crvene zvezde, koji je ubijen ispred hale Abdi Ipekči

  • 11

Na današnji dan 2014. godine život je tragično izgubio navijač Crvene zvezde Marko Ivković. Tog kobnog dana u Istanbulu navijač Galatasaraja je nožem naneo smrtonosne povrede Ivkoviću.

"Jagoda" kako su ga zvali, je zajedno sa par stotina navijača krenuo put Istanbula na košarkašku utakmicu između Galatasaraja i Crvene zvezde u okviru Evrolige.

Pre utakmice je došlo do tuče u kojoj je Ivković izboden sa leđa, ali iako je odmah prebačen u bolnicu lekari nisu uspeli da mu spasu život.

>>>Ekipa Velibor Dunjić pobedila na memorijalnom turniru Marko Ivković!

>>> ''Ivković Marko, Ivković Marko'' grmelo na ulicama Istanbula (VIDEO)

Tri godine kasnije, obišli smo grob Marka Ivkovića na Bežanijskom groblju. Pomen je obeležen skromno, bez isticanja navijačkih obeležja. Nije bilo šalova, dresova ili bilo kakvih drugih obeležja Zvezde, ali je na mermernom spomeniku bilo mnogo cveća, dok je sa zadnje strane spomenika i dalje gorelo nekoliko sveća.

Foto: crvenazvezdafk

Predstavnici košarkaškog kluba Crvena zvezda su takođe obišli grob i položili cveće na godišnjicu tragedije.

- U saopštenju crveno belih stoji da će KK Crvena zvezda mts na svaki način, čuvati sećanje na Marka. Osim memorijalnog košarkaškog turnira navijača koji se tradicionalno održava svake godine u dvorani "Basket City", počev od februara 2016, svake godine kvalifikacioni juniorski turnir Evrolige tradicionalno nosi ime "Marko Ivković".

Obišli smo i turske medije, koji se nisu setili da na godišnicu ubistva Marka objave vest o podsećanju na njegovu žrtvu, kada mu je u zasedi ispred hale Kadri Aktaš zario nož u leđa i proboo njegovo srce. On je za ubistvo Marka Ivkovića osuđen na 25 godina zatvora.

Navijači Zvezde čuvaju uspomenu na Marka Ivkovića kroz pesme, barjake, zastave, navijačke grafite. Ne prođe jedna utakmica, a da se njegovo ime ne skandira na Severu.

Jedno je sigurno, Marko Ivković neće biti zaboravljen.

Foto: Telegraf
Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović
Foto: kkcrvenazvezda.rs

Daljinac

(M. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA