≫ 

Evo gde će tačno biti smeštene sve tri frakcije Grobara na derbiju: Policija na dosad najtežem zadatku (FOTO)

Organizatori će biti na velikom ispitu da sve bude u najboljem redu na južnoj tribini na 157. večitom derbiju

  • 10
Policija će biti na velikom ispitu za 157. večiti derbi u organizaciji i sprečavanju potencijalnih nereda; Foto:A. Nalbantjan

Navijači Partizana imaju veliki međusobni sukob i sada su podeljeni u tri frakcije, a to posebno predstavlja problem u organizaciji 157. večitog derbija.

Policija je odredila da iz bezbednosnih razloga svi navijači crno-belih budu smešteni na južnoj tribini, ali će on biti podeljen na tri delova i između njih će biti velike tampon zone koju će činiti prazni sektori, gde će biti i Žandarmerija i redari, koji će razdvajati sukobljene frakcije Grobara.

Pojava ekipe Grobara koji sebe zovu "Partizanovci", čiji je vođa Miloš Radisavljević Kimi, značajno je zakomlikovala bezbednosnu situaciju policiji i organizatorima.

VIDEO: Grobar sam krenuo na Delije na večitom derbiju!

Poučeni velikim sukobima sa 148. večitog derbija, koji su ponovljeni i na 151. susretu Zvezde i Partizana, organizatori i policija su odlučili da na bočnim tribinama ne bude ogranizovanih navijačih grupa, kao što je to bio slučaj u prethodnim periodima, kada su "Zabranjeni" bili na istoku, i tamo ulazili u sukob sa običnim navijačima Zvezde.

Navijač Partizana (Zabranjeni) s bakljom napada navijača Zvezde koji ga udara pesnicom na 148. večitom derbiju; Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Ovoga puta je za "Zabranjene" rezervisano mesto u "kavezu" između juga i istoka Marakane, i policija ih prema našim saznanjima neće puštati na istočnu tribinu, već isključivo u sektor predviđen za njih.

U "kavezu" će biti i druga frakcija navijača Partizana, koju predvodi Miloš Radisavljević Kimi, ali će oni biti u onom koji je između juga i zapada stadiona.

Sektor u sredini biće rezervisan za "Partizanovce", dok će preostala dva ograđena sektora biti prazna, kao "Tampon zona"; Foto: Telegraf

Standardna ekipa Grobara sa aktuelnim vođama Juga biće tradicionalno na južnoj tribini, ali će im biti rezervisani centralna tri sektora (ispod semafora i dva sa strane).

Južna tribina Marakane sa svim "kavezima" pred 157. večiti derbi; Foto: Telegraf

Zbog pojačane bezbedosti, postavljena je i ograda između kaveza gde će biti smeštena frakcija "Partizanovci" i jednog od centralnih delova juga, da bi između njih bila veća tampon zona, jer je baš između njih na prethodnom derbiju došlo do velikih sukoba, kada je pokušan i prevrat na tribini i "preuzimanje šipke".

VIDEO: Pogledajte kako izgledaju poslednje pripreme Partizana za Derbi

VIDEO: Pogledajte i kojom novom pesmom su Delije najavile 157. večiti derbi

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мунзе

    11. april 2018 | 20:26

    Ви сте само жене у црном !!!

  • Mr.Djukic

    11. april 2018 | 17:55

    Koja glupost sa ovim podelama...3 pesme sa iste tribine nece se nista cuti.Ubice nas Delije sa navijanjem ovaj derbi

  • Kimibk

    11. april 2018 | 16:32

    To nisu navijači,već huligani.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA