≫ 

Huligani Torcide krali i plišane medvediće i lutkice: Splićanima preti 60 dana zatvora u Srbiji!

U grupi navijača Hajduka svi su punoletni, a očekuje se da budu grupno gonjeni, što znači da bi mogli na robiju

  • 38

Hrvatski huligani koji su demolirali i pokrali pumpu "Mol" kod Vrčina mogli bi da budu osuđeni na 60 dana zatvora, saznaje Telegraf.rs.

Posle uzimanja izjava u stanici policije u Grockoj, huligani Torcide biće sprovedeni u Policijsku upravu za grad Beograd, gde će ih saslušati dežurnih prekršajni sudija i izreći kazne po skraćenom postupku.

Kako saznajemo, u grupi privedenih Splićana svi su punoletni. Sada sve zavisi da li će svi biti obuhvaćeni jednim zahtevom za pokretanje prekršajnog postupka ili će svaki pojedinačno biti gonjen. U zavisnosti od rezultata dokaznog postupka biće kažnjeni ili će biti oslobođeni.

- Na osnovu dosadašnje prakse, ako se dokaže, a hoće verovatno, njima će na teret biti stavljen teži stav člana iz Zakona o javnom redu i miru jer su delovali u grupi od tri i više osoba - kaže naš izvor iz tužilaštva.

Pumpa koju su opljačkali navijači Hajduka; Foto: Telegraf

Kako objašnjava, prema članu 8, ukoliko budu pojedinačno gonjeni, u šta se sumnja, kazna je od 10.000 do 150.000 dinara ili rad u javnom interesu od 80 do 360 časova.  Ako se terete grupno, što je verovatnije, kazna će biti ili rad u javnom interesu od 240 do 360 časova ili zatvor od 30 do 60 dana zbog nepristojnog, drskog i bezobzirnog ponašanja.

Kako je ranije MUP saopštio, grupa koja se vraćala sa utakmice demolirala je benzinsku pumpu kod Vrčina, odakle su ukrali cigarete, alkohol, igračke. Kako saznajemo, među igračkama su se nalazili i plišani medvedići, vozići, lutkice.

VIDEO: Prvi snimak hrvatskih huligana: Savijene kičme i lisice na rukama!

VIDEO: Ustaški simboli i demolirana pumpa: Pogledajte kako su Torcidaši napravili haos kod Vrčina

(I. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hanzaplast

    3. avgust 2018 | 19:23

    Huligan koji krade plisane medvedice. Ja da sam u zatvoru i da mi dodji neki od ovih bolida i da saznam zasto je u zatvoru, tukao bih ga svaki dan...

  • Ja

    3. avgust 2018 | 17:53

    Nekaznjeno su pljackali srpske kuce i stanove u hrvatskoj pa su mislili da to mogu svugde. Strogi zatvor za 'rvatske lopove !

  • Dara

    3. avgust 2018 | 15:40

    E sada da ih naucimo pameti u zatviru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA