≫ 

Srpski vaterpolisti složni: Prvi cilj je ispunjen, sad idemo po medalju!

Najvažniji je plasman u četvrtfinale, rekli su uglas srpski delfini

  • 5

Vaterpolisti Srbije ostvarili su prvi cilj na Svetskom prvenstvu, plasman u četvrtfinale. Pobeđena je Grčka sa 11:6 za prvo mesto u grupi i sada mirno mogu da čekaju rasplet šampionata.

Posle meča vaterpolisti su bili zadovoljni pobedom i plasmanom u četvrtfinale. Milan Aleksić je smireno konstatovao:

- Ispuninili smo prvi cilj na prvenstvu. Težak je bio početak, ali u druge dve četvrtine plivački nisu mogli da nas prate . Digli smo se i sigurnom igrom došli do pobede. Sada imamo vremena za odmor, dovoljno da što spremnije dočekamo nastavak takmičenja.

Nemanja Ubović mladi centar Srbije:

- Trebalo nam je dosta da ih slomimo. Pokazali su da su tvrda ekipa. Najvažnije je da smo bili smireni, čekali svoj momenat i ostalo ste videli. Drago mi je zbog prvog mesta u grupi, jer nam je odmor više nego potreban. Za sada sve ide po planu.

Foto: VSS/UNIQA

Golman Branislav Mitrović očekivao je težak meč, ali i pobedu Srbije.

- Prvo poluvreme je bilo teže i intenzvinije. Imali smo teškoće, ne zbog naše loše igre već zbog njihovog nespornog kvaliteta. Očekivali smo takav meč. Kada smo preuzeli kontrolu i stvari su došle na svoje mesto. Lagano smo odigrali do kraja. Poslednja dva dana su bili naporni, igralo se po velikom suncu, umorili smo se. Ova tri dana pauze su nam dobro došla.

Nikola Jakšić veruje da će delfini tek sad biti pravi

- I ranije sam govorio da iz meča u meč dižemo formu. Nije lako pobediti Grke 11:6. Predstoje nam naredne utakmice, one najvažnije i siguran sam da ćemo se spremiti. Što se vremena tiče nije bilo strašno kao u Riju kada smo igrali u devet ujutru. Sada ćemo igrati u boljim terminima, ali je najvažnije da naša forma ide uzlaznom linijom.

Foto: VSS/UNIQA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA