Orlove neće dočekati hrvatski pakao: Split gubi domaćinstvo EP u rukometu zbog bizarnog razloga?

Zbog 18.500 evra Spaladium arena možda neće biti domaćin EP u rukometu u januaru

  • 4

Evropsko prvenstvo u rukometu je pred vratima, već u uvodnim prvim danima 2018. godine, od 12. januara ono će se održati u Hrvatskoj. Naš tim je u grupi A zajedno sa ekipom domaćina, Švedskom i Islandom.

Utakmice naše grupe trebalo bi da se igraju u Splitu, u Spaladium areni, međutim, sada se pojavio problem i pitanje je da li će naš tim igrati u hali koja ima kapacitet od skoro 11.000 gledalaca.

>>> EKSKLUZIVNO! Javio nam se rukometaš koji je hrvatski dres zamenio srpskim: Ne zanimaju me negativne reakcije, ginuću za Orlove!

Problem je finansijske prirode, odnosno zbog neslaganja grada Splita i rukovodstva dvorane. Naime, grad nudi 120.000 evra, dok uredništvo Spaladium arene zahteva 18.500 evra više, jer smatraju da im je toliko neophodno za sve radove koje moraju da završe kako bi dvorana spremna dočekala Evropsko prvenstvo.

Spaladium arena u Splitu; Foto: Wikimedia/Jfrost81

Pominje se da bi jedna od mogućnosti moglo da bude otkazivanje domaćinstva Splitu, a kao rezervne opcije pominju se Zadar i Osijek.

Nema sumnje da bi Srbiji ovo moglo više da odgovara, jer je poznato da je Split tradicionalno neprijateljski nastrojen prema Srbima, pa bi posebno na utakmici protiv Hrvatske našem timu bila napravljena paklena atmosfera.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA