Dokle, bre, više ove huškačke izjave? Goluža "stavio metu" na srpske rukometaše pred pakao u Splitu! Čak ga i Hrvati brutalno prozivaju!

Bivši selektor ''Kauboja'' potrudio se da maksimalno podigne tenzije pred otvaranje Evropskog prvenstva u rukometu

  • 13

Evropsko prvenstvo u rukometu počinje u petak od 20.30 derbijem u Splitu između Hrvatske i Srbije. Ovo je za obe strane "više od igre" i jasno je da će tenzije biti značajno povišene zbog odnosa između dva naroda u prošlosti.

Nema sumnje da će rukometaši Srbije biti dočekani ''na nož'' u Spaladijum areni od strane više od 10.000 hrvatskih navijača.

Ali, ako su tenzije već tako povišene, onda ljudi iz sporta na obe strane treba da se trude da ih ublaže, umesto što ih izjavama dodatno potpiruju. Jednu takvu dao je bivši slektor Hrvatske Slavko Goluža, koji je rekao da sigurno neće dočekati aplauzom spske igrače, a čak je pomenuo i kako su oni dočekani u Beogradu 2012. godine.

- Utakmica sa Srbijom ni igračima nije baš kao svaka druga, poseban je to naboj. Naši momci su veliki emotivci, strašno se prazne i sigurno će biti i fizički i psihički ispražnjeni. Ali treba te emocije znati kontrolisati. Sigurno ih na tribinama nećemo dočekati aplauzom, ali očekujem da niko nikoga neće gađati kovanicama i bocama, kao što je bio slučaj u Beogradu - rekao je za N1 Slavko Goluža.

Zanimljivo, u komentarima na hrvatskim portalima u većini su oni koji kritikuju izjavu Goluže, ističući da tako ne govori mudar čovek i sportista.

Očigledno je ljudima dosta prošlosti, ratova, mržnje... naročito tamo gde im nije mesto, a to je svakako sport! Tužno je da to nije prepoznao i čovek koji je i sam sportista, već svesno ''stavlja metu'' na kolege iz suprotnog tabora.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Pogledajte i neke od komentara koji su ocenjeni kao najpopularniji na hrvatskim portalima:

- Tako ne govori sportista i mudar covek, ti nisi ni jedno ni drugo . Hrvatska je u rukometu za 3 klase bolje od Srbije , treba se ponašati adekvatno tome . Šta treba da se divlja pa da se prekine meč?

- A zašto im ne bismo zapljeskali!?! Prvi ti gospon moraš biti uzor kad se priča o sportu... bar tako bi normalan čovek morao razmišljati!

- Ovakve seljačine nas teroriziraju, osakatile su generacije i generacije, a jos...da je izjava: Želim da Srbe nakantamo s 20 razlike, da ih uništimo u sportskom smislu, ipak je to rivalstvo.... vrag bi mu ista rekao, al ove izjave da će to biti emocijonalna utakmica za momke, da ih mi IPAK necemo gađati kovanicama i kroasanima ka oni nas u Beogradu... mislim neznam što bih rekao, tragedija je da nam je ovaj vodio reprezentaciju.

- HDZ-ovac jedva dočekao da podigne tenzije. Dolaze sportisti i ljudi, a ne krezubi ratnici i pijani pljačkaši.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ignacije

    10. januar 2018 | 13:01

    On je srbin, mora da se dokazuje ceo život u mržnji prema srbima!

  • branko

    10. januar 2018 | 12:19

    Stvarno smiješno. Kako brzo zaboravljate vaše gostoprimstvo kad ste bili domaćini. Za nevjerovati.

  • Sumadinac-Velika Krsna

    10. januar 2018 | 16:53

    Poturceni Hrvat bio Srbin

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA