≫ 

Evropski klubovi osakaćeni zbog Mundijala: Dali najviše igrača reprezentacijama!

Za evropske klubove nastupaju čak 74 odsto igrača koji idu na Mundijal!

  • 2

Evropski klubovi dali su 74 odsto, odnosno brojčano 736  igrača koji idu na Mundijal. Istraživanje Udruženja evropskih klubova, pokazalo je da su 544 igrača, iz 32 različite ekipe, registrovane u klubovima u zemljama članica UEFA.

>>>UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Najbolje asistencije i potezi sa Mundijala u Brazilu. Fudbal se igra zbog golova, ali ovo je samo za istinske ljubitelje igre

U Engleskoj je 132 igrača  drugih nacionalnosti, uključujući Brazilca Freda koji će se pridružiti Mančester Junajtedu i švajcarskog kapitena Lihtštajnera koji je potpisao za Arsenal. 

Svih 23 igrača engleskog nacionalnog tima igra kod kuće u Premijer Ligi.

Medju 132 igrača koji igraju u Engleskoj nalazi se i tri srpska reprezentativca! Foto: Tanjug/AP

Mančester Junajted ima najveći kontigent sa 16 igrača odabranih od strane svoje zemlje za igru u Rusiji, Real Madrid ima 15 takvih igrača a Barselona 14. Azijski klubovi imaju 82 igrača ili 11 posto koji idu u Rusiju.

VIDEO: Uzdanica srpskog napada poručio: "Gladan sam golova"

Klubovi u severnoj i centralnoj Americi pružaju 54 igrača, dok su 19 odabrani iz Sjedinjenih američkih država iz 11 različitih klubova.

Samo 35 igrača su iz južno - američkih klubova, uključujući 3 domaća igrala za Argentinu, Brazil i Kolumbiju. Afrički klubovi imaju 21 igrača koji su izabrani za Mundijal a Senegal je izabrao sve svoje igrače koji igraju u drugim zemljama.

Najzastupljeniji neevropejci su Al Ahil i Al Hilal iz Saudjske Arabije.

Ne treba zanemariti da će većina tih igrača iz najjačih evropskih klubova doći do same završnice bar do četvrtfinala što je početkom jula, pa će samim tim klubovi biti osakaćeni za najbolje igrače u pripremama za sezonu.

VIDEO: Čileanski komentator "smireno" prenosio utakmicu protiv Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM

    7. jun 2018 | 13:54

    A šta da kaže tek moj gazda kad posle osmočasovnog sedmodnevnog radnog vremena sagledam još četiri utakmice i tako oran dođem na posao narednog dana . Ima sve norme da oborim i to bukvalno u inat svim fudbalerima u Rusiji.

  • ⭐⭐⭐

    7. jun 2018 | 12:55

    Zvezdi će dva igrača doći na početak sezone tj kvalifikacija bez odmora....Zato im čim se vrate treba dati pauzu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA