≫ 

Brazil pobedio u nadoknadi vremena, Kostarika hrabro pala (FOTO)

Južnoamerikanci uz mnogo muke došli do prve pobede na Mundijalu

  • 20

Čudo se ipak nije desilo u Sankt Peterburgu - Brazil je uspeo da pobedi Kostariku 2:0 golovima Kutinja u 91. i Nejmara u 97. minutu utakmice koja je produžena šest minuta.

Junački se isprsila Kostarika velikom favoritu, fenomenalni Kejlor Navas bio je u hobotnica "modu", skinuo je sve što je išlo u njegov gol, imao je, doduše i sreće kada je lopta posle udarca Hesusa pogodila prečku, ali je kapitulirao u samom finišu, kada je pukla odbrana Kostarike, a ofanzivac Barselone bio na pravom mestu i smestio loptu u mrežu.

Kostarikance je dotukao Nejmar u bukvalno poslednjim sekundama utakmice, skinuo sa sebe veliki teret frustracije koju je ispoljavao u drugom poluvremenu.

Navukao je gnev Kostarikanaca lider Brazilaca i zbog penala koji je uspeo da izdejstvuje teatralnim padom u kaznenom prostoru desetak minuta pre kraja, međutim pravda je zadovoljena kada je sudija Kujpers, posle pregledanog snimka, preinačio prvobitnu odluku i dodelio loptu Kostariki.

Brazil je sada lider grupe u kojoj je i Srbija sa četiri boda, Kostariki je ovo bio drugi poraz koji je praktično eliminisao sa Mundijala.

BRAZIL - KOSTARIKA 2:0

(Kutinjo u 90+1, Nejmar 90+7)

Brazil: Alison, Fagner, Tijago Silva, Miranda, Marselo, Kazemiro, Paulinjo (od 68. Firmino), Vilijan (od 46. Daglas Kosta), Kutinjo, Nejmar, Gabrijel Žesus (od 90+3. Fernandinjo).

Kostarika: Navas, Gamboa (od 75. Gamboa), Akosta, Gonzales, Duarte, Ovijedo, Venegas, Guzman (od 83. Taheda), Borhes, Ruiz, Urenja (od 54. Bolanjos).

Nejmar postiže drugi gol za Brazil Foto: Tanjug/Ap
Gotovo da je zaplakao Nejmar posle završetka utakmice, laknulo mu je nakon pobede Foto: Tanjug/Ap
Slavlje Brazilaca posle gola u nadoknadi vremena Foto: Tanjug/Ap

Slutilo je na remi u Sankt Peterburgu, Brazil kao da je ostao bez baruta posle silne ofanzive i promašaja, ipak šest minuta nadokande vremena kao da je aktiviralo rezervnu energiju kod Titeovih izabranika za poslednji udar.

I upravo je u dodatnom vremenu Brazil izveo lucidnu akciju koja je rezultovala vodećim golom Kutinja, a znalo se da im je jedan dovoljan da slave pobedu s obzriom na krajnje defanzivnu postavku Kostarikanaca i grčevitu odbranu svog gola gotovo sve vreme.

Pukao je defanzivni zid ispred Navasa u 91. minutu, Žesus je fenomenalno spustio loptu ka Kutinju, a ovaj, kao na treningu, poslao je kroz noge jedinici "Tikosa", za delirijum Brazilaca i slom odvažnih Kostarikanaca.

Pao je posle toga, naravno, i borbeni moral igrača Kostarike, toliko uloženog truda u 90 minuta na kraju se stropoštalo u vodu sa golom Kutinja, nije bilo u njima energije za kvalitetan protivudar, pukle su linije tima, pa je Nejmar iskoristio još jednu situaciiju pred golom i matirao Navasa za 2:0 i "hepi end" favorita u Sank Peterburgu.

Nejmarov suze bile su najupečatljiviji detalj s kraja meča, veliko breme mu je palo sa leđa, da je meč završen remijem Brazilci bi bili u opasnom problemu, ovako i remi sa Srbijom im garantuje prolaz dalje.

Nejmar je uspeo da izdejtvuje penal ovom reakcijom, ali je VAR presudio u korist Kostarike Foto: Tanjug/Ap
Brazilci u neverici posle Kutinjovog promašaja Foto: Tanjug/Ap

Mnogo sreće za Kostariku, lopta pogađa prečku posle udarca Hesusa Foto: Tanjug/Ap
Navas je bio brži od Nejmara u ovoj situaciji Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/Ap

Predstavljamo reprezentaciju koja je pružila jak otpor timovima Srbije i Brazila

Predstavljamo jedini tim koji je učestovao na svim Svetskim prvenstvima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA