≫ 

Optimizam protiv Brazila zasnivamo na jednoj važnoj činjenici: Samo jednom su nas do sada pobedili na SP!

Duel Srbije i Brazila u sredu u 20 sati u Moskvi, biće najvažniji u novijoj fudbalskoj istoriji naše zemlje

  • 21

"Dobijamo Brazil, izbacujemo karioke. Nisu oni tako jaki. Vreme je da i mi pišemo istoriju protiv jake ekipe."Ovo su samo nekad razmišljanja srpskih ljubitelja fudbala koji se na taj način hrabre pred duel sa moćnim Brazilcima u sredu od 20h u Moskvi (RTS1)

Francuska je prošla dalje, igraće sa dosta izmenjenim sastavom, Dance u osminu finala vodi i nerešen ishod, a iks se plaća kvotom 2,50. Pogledajte sve MOZZART kvote za meč Danska – Francuska.

Srpski fudbaleri takođe veruju u sebe, što je i normalno kada se baviš sportom, ali problem je što većina nacije ne veruje. Za naše fudbalere ovo je meč karijera, jer ime i stastus i besmrtnost se gradi u ovakvim utakmicama.

U Anketi Telegrafa u kojoj je učestvovalo 6.000 čitalaca, čak 72,8 % su smatrali da ne prolazimo Brazil, što je velika cifra i pokazuje nedostak vere u naše fudbalere.

Australija može dalje ako savlada Peru sa dva ili više golova razlike, a Danska izgubi. Kec donosi primamljivu kvotu 1,80. Pogledajte sve kvote MOZZART kladionice za meč Australija – Peru.

Anketa telegrafa Foto: Telegraf

Međutim, kada se pogleda istorija duela sa Brazilcima, nismo mi ni tako loše prošli na zvaničnim mečevima od Montevidea do Moskve.

Uprkos očajnim izdanjima, Argentina može dalje. Samo treba da pobedi Nigeriju i nada se da Island neće savladati Hrvatsku. Ako se to i desi, opet Argentina može dalje ako postigne dovoljno golova. Kombinacija 2&3+ zato mami sa kvotom 2,20. Pogledajte sve MOZZART kvote za meč Nigerija – Argentina.

Igrali smo četiri puta na Mundijalima 1930, u čuvenom Montevideu, kada su Tirke i Ivica Bek golovima srušili Karioke za 2:1. Zatim 1950. na Mundijalu u Brazilu, ali tada je bilo 2:0 za Brazilce.

Hrvatska je gotovo sigurno prva, Island bi pobedom mogao do osmine finala. Hrvati će menjati tim, zato kec nije toliko nerealan. Kvota je 3,30. Pogledajte sve MOZZART kvote za meč Island – Hrvatska.

Četiri godine kasnije na Mundijalu u Švajcarskoj bilo je nerešeno 1:1. Poslednji zvaničan susret imali smo 1974. godine na Mundijalu u Nemačkoj, ali tada je bilo 0:0.

Znači, pobeda, poraz i dva remija na zvaničnim utakmicama. Ova činjenica daje dosta optimizma za utakmicu u sredu, bez obzira na to što smo u 14 prijateljskih mečeva imali 7 poraza 2 pobede i 5 nerešenih mečeva, računajući i doba Jugoslavije.

Savo Milošević u prodoru pored dva igrača Brazila 1998. godine Foto: MN Press

Ako gledamo samo posle raspada SFRJ onda smo odigrali 3 meča imali dva poraza i jedan nerešen meč.

Ali, prijateljske utakmice su jedno, a zvanična utakmica i još uz to odlučujuća za prolaz je nešto sasvim drugo. Brazil ima breme favorita, jer i njima je frka, a noge znaju da budu teške u takvim momentima. Sa druge strane, naš tim ne treba da ima nikakav pritisak, jer nema šta da izgubi, a može mnogo da dobije.

Zato je jako bitno da i ljudi u Srbiji verujuju u pobedu i da tim verovanjem zajedničkim, koje su u ezoteriji zove egregor, možemo da pomognemo da igrači dobiju samopouzdanje i hrabrost kao nikada do sada.

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    26. jun 2018 | 14:00

    Vrati taj Brazil odakle je dosao nek pije kafu kod kuce

  • Semajlirane-pufne

    26. jun 2018 | 13:48

    Da,stim sto je fudbal 1930 i sada nebo i zemlja

  • Serbian

    26. jun 2018 | 16:14

    Ispadamo sutra to je sigurno,bitno da su oni namestili prosli put sa Svajcarcima kako je njima odgovaralo,sad sa Brazilom nemamo sta traziti.Ponosan sam na momke bilo sta da urade!Srbija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA