≫ 

Šok izjava Matića: Ne znam da li ću i dalje igrati za reprezentaciju

Pre svega, fudbler Mančestera želi odmor, o svemu će dobro razmisliti, pa doneti konačnu odluku

Srbija se vratila na svetsku fudbalsku mapu učešćem na Mundijalu u Rusiji, nažalost Orlovi idu kući već posle prvog kruga, ali daleko od toga da su razočarali.

To je glavni utisak i Nemanje Matića koji je nakon meča iznenadio srpske izveštače izjavom da nije siguran da li će i dalje igrati za nacionalni tim.

>>> Čupanje za kosu, šamari i pesničenje: Tuča Srba i Brazilaca na tribinama!

Upitan da li će selektor računati na njega i u sledećem ciklusu, Matić je odgovorio:

- Prvo da se odmorim, odigrao sam oko 60 utakmica ove sezone, ispražnjen sam i emotivno i fizički, otom potom, razgovaraćemo, ne volim da kalkulišem... Ukoliko se budem osećao da mogu da pružim svoj maksimum tako će biti, ukoliko ne - povućiću se.

O samoj utakmici, Matić je rekao...

- Što se tiče same utakmice, mislim da smo pružili dobar otpor ovako kvalitetnoj selekciji, znali smo šta nas čeka, znali smo njihove individualne kvalitete koje nekada ne možete da zaustavite. Mislim da smo delovali dobro kao ekipa, imali smo svojih šansi i polušansi koje nismo iskoristili i naravno, to ovakve ekipe uvek kažnjavaju.

Nemanja Matić uklizava Paulinju Foto: Tanjug/AP

Sumirao je Matić učešće Srbije na Mundijalu, kost u grlu je poraz od Švajcarske, sve drugo je bilo više nego solidno.

- Što se tiče celog Svetskog prvenstva, ove tri utakmice, pre svega mi je drago što smo vratili Srbiju na fudbalsku mapu sveta, što se opet čuje za Srbiju, što smo imali priliku da branimo boje svoje zemlje. Jedino zbog čega smo pomalo razočarani je drugo poluvreme protiv Švajcarske gde smo morali pametnije da odigramo, ne da nismo dali sve od sebe, nego smo morali pametnije. Sve u svemu, možemo da se pogledamo u oči, jer svaki igrač je dao maksimum, odavno nije bila ovako profesionalna grupa, svih ovih dana što smo ovde podredili smo uspehu reprezentacije, da li je to bilo dovoljno, siguno da nije za prolaz, ali bitno je, kao što sam rekao, da smo vratili Srbiju na fudbalsku mapu sveta i treba nastaviti u ovom pavcu.

>>> Nesigurni Veljković, nevidljivi SMS i Ljajić, otupela Mitrova oštrica: Ovo su glavni razlozi poraza od Brazila!

Murnju se ispunila želja, imaće odmornog Matića na početku priprema. Sigurno ste čitali o tome da je portugalac poželeo rano ispadanje Srbije kako bi imao na raspolaganju svežijeg Matića, a evo šta je naš igrač rekao i o tome.

- To je Murinjo, pričao sam sa njim, verovao je da možemo da napravimo nešto dobro, jer poznaje dosta našig igrača, voli naš mentalitet, ali naravno, on želi sveže igrače za sledeću sezonu. Ja sam pokušao to da mu onemogućim, ali nije se dalo...

VIDEO Kristijano Ronaldo pozdravio Matićevog sina:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cica

    28. jun 2018 | 00:23

    Eto im Krstajic,Kokezina i ostalih marioneta..koji ne zna i ne sme da sastavi tim!igraju mu dva igraca koja nisu nista pokazali,(ljajic i sergej) zato sto moraju Gde je Prijovi,sto Tosic i Ivanovic nisu igrali?

  • lepota poroka69

    27. jun 2018 | 23:48

    Decko kako si odigrao ti i onaj sms bolje da niste ni igrali. pogledaj sta rade modric i rakitic za svoju zemlju o vi nijtada necete jer je tebi vazniji murinjo od dresa i grba srbije. Sram vas bilo kako ste vas dvojica odigrala. Ljaja ikostic tadic i ostali su se borili. Preci ti je murinjo od drzave za koju igras. I drugi igraju za real manc.baj.pa sse bore za svoju zemlju a ne da beze od duela kao kukavica. Razocarali ste naciju.

  • paja patak

    28. jun 2018 | 00:27

    pa to se od tebe i ocekivalo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA