≫ 

Sautgejt priznao: Engleska je kalkulisala i popustila da bi bila druga u grupi!

Drugi tim zbog krajnjeg cilja!

  • 5

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt izjavio je da je izveo drugi tim protiv Belgije (0:1) zbog "viših ciljeva", aludirajući na lakši deo kostura koje donosi drugo mesto G grupe.

- Kao selektor moram da pravim odluke koje su dobre za nas u grupi i za krajnji cilj. Nekad takve odluke moraju da budu kritikovane, ali razumem... Postoji samo jedna osoba koja se pita za taktiku - rekao je Sautgejt posle utakmice u Kalinjingradu.

Sautgejt je objasnio zašto je, kao i Belgija, izveo rezervni sastav u Kalinjingradu, a posle poraza Engleska je u kosturu izbegla Brazil, Francusku, Argentinu, Portugaliju.

- Imamo 20 igrača koji su deo tima i bitno je da osete turnir. Možda smo mogli da ubacimo još nekog, ali i tako smo stvarali šanse. Mogli smo do remija - poručio je engleski selektor, dodavši da mora šira slika da se gleda na odluku oko tima.

Brazil je i dalje prvi favorit za trofej na SP s kvotom 4,50, a prati ga Španija s kvotom 5,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za osvajača Svetskog prvenstva.

Odluku da izostavi kapitena i strelca Harija Kejna, Sautgejt je obrazložio da ga čuva od moguće povrede.

- Ako bih ga uveo u igru 10 minuta postojala bi mogućnost da mu neko stane na zglob, bilo bi glupo... Svi znaju da nam kreću važne utakmice u nokaut fazi.

Rival Engleskoj u osmini finala biće Kolumbija koja je završila kao prva u H grupi sa pobedama nad Poljskom (3:0) i Senegalom (1:0).

- Imaju nekoliko odličnih individualaca, ali verujem da možemo da ih eliminišemo. Ispred nas je veliki izazov, Kolumbija ima ogromnu podršku navijača... Mi i dalje napredujemo i možda je poraz od Belgije dobar da bismo znali realnost - zaključio je on.

VIDEO - Predstavljamo reprezentaciju Engleske u samo 2 minuta!

Utakmica između Kolumbije i Engelske igra se u utorak u Moskvi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA