≫ 

Zašto Hrvati nose vateprolo kapice na fudbalskim utakmicama? (VIDEO)

Nesrećna okolnost inspirisala je Vatrene

  • 10

Navijači na Mundijalu bi uradili sve da se razlikuju od mase drugih, pa tako Hrvati, umesto raznoraznih rekvizita i odela koje imaju druge selekcije, često nose vaterpolo kapice. 

>>> Četiri stvari koje moramo da uzmemo od Hrvata da bismo bili dobri u fudbalu kao oni!

Ova pojava posebno je zapala za oko Englezima koji su, očigledno dobro, analizirali Šahovničare, i došli do odgovora na ovo pitanje. Tako prenose da je Vedran Ćorluka glavni razlog ovog vaterpolo rekvizita na mečevima fudbalske reprezentacije.

Mbape ili Modrić - jedan od njih dvojice će verovatno biti proglašen za najboljeg igrača Mundijala. Kvota na Francuza je 1,85, a na Hrvata 3,20. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za specijalne igre na Svetskom prvenstvu.

Naime, ovaj fudbaler sa na prvenstvu Evrope 2016. godine, u susretu sa Turskom, povredio pa je u narednom duelu sa Češkom na glavi nosio kapicu za vaterpolo reprezentacije Hrvatske.

Zanimljivo je da je Ćorluka pre nego je koristio kapicu, morao da skine štitnike za uši, a upravo je taj predmet sada inspiracija fudbalskih navijača ali je i  deo postavke, UEFA muzeja.

Navijač sa vaterpolo kapicom; Foto: Tanjug/AP
Dva omiljena sporta u hrvatskoj; Foto: AP/Tanjug
Veliko slavlje posle prolaska u finale; Foto: Tanjug/AP

Ludilo u Hrvatskoj! Trg bana Jelačića "eksplodirao" posle pobedničkog gola Hrvatske:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vaterpolo sport Srbije

    13. jul 2018 | 13:20

    Ali smo mi idalje bolji

  • Vukac

    13. jul 2018 | 18:09

    Provenstveno nose vatrepolo kapice jer su veoma jaki u vatrepolu osvojii su sve sto se osvojit moze bas kao i Srbija pa otud ova simboika sa kapicama .to je mislim pravi razlog

  • Kristijan

    13. jul 2018 | 20:14

    Vaterpolske kapice tradicionalno nose hrvatski navijaci jos od 1996 (EP u Nogometu Engleska). Tada su se mogle vidjeti na tribinama mnogobrojne vaterpolske kapice. 4 godine ranije su osvojili srebrnu medalju na olimpijskim igrama u Barceloni, sto jeste i jedna od prvih medalja uz Kosarku (Srebro) i Rukomet (Zlato) hrvatskog sporta od samostalnosti. Usput: Aktualni su svjetski prvaci u vaterpolu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA