≫ 

Brižni Beker požuruje Novaka da donese što pre ovu odluku

U komentaru za BBC, nemački stručnjak govorio o povredama srpskog tenisera i Endija Marija

  • 6

Bivši trener Novaka Đokovića, Boris Beker, apelovao je na srpskog tenisera i Endija Marija da slede primer Rodžera Federera i Rafaela Nadala i naprave dužu pauzu od tenisa.

Srbin i Britanac su eliminisali u  četvrtfinalu Vimbldona - Đoković je morao da preda meč (prvi put na gren slemu od 2009. godine) zbog povrede lakta, dok je Mari izgubio dok ga je mučio problem sa kukom. Novinari na pres konferenciji ostali su u čudu koliko prvi teniser sveta teško hoda.

Obojica su najavili da će uskoro doneti odluku šta činiti da bi se što pre vratili u svoja fit izdanja.

>>> Nije mi bilo od pomoći što igram dan za danom: Đoković otvoreno govorio o povredi i kako planira da je se reši (VIDEO)

Beker je celu situaciju prokomentarisao BBC-ju.

Foto: Tanjug/AP

- Sa povredom koja ga muči, Endi se ograničeno kreće. Postoje igrači koji zavise više od servisa i kratkih poena, ali Endi se oslanja na brzinu i rad nogu, što je ključan deo njegove igre. Zato mora da bude sto odsto spreman. Za njega 75 odsto nije dovoljno, možda jeste za četvrtfinale, ali da bi ostao prvi na svetu treba da osvaja turnire - poručio je Nemac, i nastavio:

- Sezona je surova, tako da bih i njemu dao isti savet kao i Novaku - odmor. Obojica treba da slede primer Rafe i Rodžera. Pogledajte šta rade od momenta kad su se vratili sa svoje pauze. Nadal se mučio prošle godine sa povredama, pa je pauzirao i pogledajte kakve uspehe postiže. Možda je upravo to lekcija koju treba da nauče Endi i Novak, a to je da obrate pažnju na svoja tela, da se odmore i ozdrave, prosto da ne igraju kada to ne mogu.


Đoković i dalje razmišlja o tretmanu koji će morati zbog lakta da odradi, dok je Mari najavio da će razgovarati sa svojim timom.

- Endi je sada u trenutku karijere kada mora da bude iskren prema sebi, jer ako ne može da trči, ne može ni da igra. Svaka mu čast što povredu kuka ne koristi kao alibi za poraz, ali trebalo bi da potraži mišljenja različitih doktora pre nego što odluči da se vrati na teren.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA