Federer je ispao neviđen gospodin prema Čiliću, ali je u šampionskom govoru najavio drastičnu odluku posle Vimbldona (VIDEO)

Švajcarac razmišlja da uzme novu pauzu od 6 meseci, doduše to je rekao uz osmeh, pa je moguće i da se samo šalio

  • 8
Foto: AP/Tanjug

Rodžer Federer je i definitivno postao besmrtan na Vimbldonu, pošto je osvojio rekordnu 8. titulu u Londonu, čime je pretekao Pita Samprasa, sa kojim je prethodno imao po 7 trofeja. Neprikosnoveni Švajcarac je osvojio i 19. Gren slem trofej, pošto je u finalu savladao Marina Čilića sa 3:0, koji doduše zbog povrede nije mogao da pruži maksimum u finalnom meču.

>>> Otkriveno zbog čega je Čilić plakao kao kiša u finalu Vimbldona: I navijačima Federera nije bilo dobro kad su ovo videli! (FOTO) (VIDEO)

Odmah je Federer prokomentarisao svog protivnika i čestitao mu na borbi uprkos velikom bolu i problemima sa kojima se susreo tokom finala zbog žuljeva na nozi.

- Surovo je nekada, ali borio se i on je za mene heroj. Čestitam na sjajnom turniru, Marine. Trebalo bi da budeš ponosan, igrao si finale, nekada ne možeš da da pružiš najbolju igru u finalu i to je surovo, ali nadam se da ćeš ponovo igrati ovako dobro.

Foto: AP/Tanjug

Federer je nakon Vimbldona 2016. godine, kada je ispao u polufinalu od Miloša Raonića, doneo drastičnu odluku i napravio pauzu od šest meseci, nakon čega se vratio tek početkom ove godine, pa osvojio Australijan open, Indijan Vels i Majami, zatim Hale i na kraju Vimbldon. Napravio je pauzu na sezoni šljake, a pomalo u šali, a možda i ne, najavio je da će možda ponovo na pauzu, kada mu već tako dobro ide.

- Možda da ponovo uzmem šest meseci odmora - uz osmeh je rekao Federer. - Osećam se sajajno, držim ovaj trofej, to je prosto magično - uzbuđeno je govorio Švajcarac, koji se i rasplakao dok je gledao ka svojoj loži u kojoj su mu bila deca i supruga.

Foto: AP/Tanjug

Usledlo je piteanje o rekordima, pošto se Federer sada osamostalio na večnoj listi Vimbldona sa 8 pehara, dok sada ima još ubedljivije vođstvo kada je u pitanju poredak po osvojenim Gren slemovima.

- Pretpostavljam da je to verovanje da mogu da dostignem takve visine. Nsam bio siguran da li ću ponovo moći da uzmem neko finale, gubio sam od Novaka finala 2014. i 2015, ali ponovo sam tu i osećaj je sjajan. Ovo je specijalan teren, neke legende su obeležile ovaj teren. Biti ovde danas je specijalno. Od dana 1 do poslednjeg dana centralni teren je poseban. Nadam se da ovo nije bio moj poslednji meč, i nadam se da ću doći naredne godine da branim titulu - zaključio je Federer.

Čilić je bio utučen što nije mogao da odigra svoj najbolji tenis zbog povrede koja ga je mučila.

- Nikada se nisam predavao, to sam radio tokom čitave karijere, i sa takvim stavom sam izašao na teren. Imao sam divan put ovde, igrao sam najbolji tenis u životu, hvala mom timu, dali su mi mnogo snage. Bilo je veoma teško danas, ali nadam se da ću se vratiti - istakao je hrvatski teniser.

Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA