Najveći Đokovićev kritičar hvalio Nadala, a zatim pomenuo Novaka u pozitivnom smislu!

Mats Vilander smatra da samo oporavljeni Novak Đoković može da se nosi sa Nadalom

  • 3

Bivši najbolji teniser sveta, Mats Vilander, smatra da samo Novak Ðoković, kada se oporavi od povrede lakta, može da parira svetskom broju jedan i osvajaču US opena Rafaelu Nadalu.

Nadal je u finalu u Njujorku slavio nad Južnoafrikancem Kevinom Andersonom 6:3, 6:3, 6:4 i učvrstio se na prvom mestu ATP liste.

- Nadal je lako bio najbolji u Njujorku, kao na Rolan Garosu. Njegovi protivnicu nisu bili ni blizu njega, nijedan nije bio iz Top 20. Ipak, neko mora da bude najbolji na svetu i Rafa je to u ovom trenutku. Niko ne može da ga ugrozi na sporoj podlozi, osim možda Novaka Ðokovića - rekao je Vilander za Rojters.

Vilander ističe da Španac igra najbolji tenis u životu i da može da prestigne rekordera po broju gren slem titula Rodžera Federera za kojim zaostaje tri trofeja (16 - 19).

- Napravio je izmene u servisu, ne oscilira i znatno ranije udara bekhend. Želi da napreduje i igra još bolji tenis, potpuno savršen, i uvek je "gladan". Nikada u istoriji tenisa nije bilo "gladnijih" za trofejima nego što su Nadal i Federer. Mislim da Rafa ima veliku šansu da stigne Rodžera po broju gren slem titula, sigurno će biti šampion u Parizu još bar dva puta, a ima priliku i na ostalim gren slemovima - rekao je Vilander, šampion US Opena 1988. godine i čovek koji je često znao da kritikuje Ðokovića.

Šveđanin je podsetio da Nadal može da igra još četiri ili pet godina na vrhunskom nivou, a Federer još možda jednu i da zato nije siguran da će Švajcarac ikada dođi do trofeja na gren slemu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga

    11. septembar 2017 | 17:13

    Covek je prolupao i nebitan je.

  • 3seta

    11. septembar 2017 | 19:47

    Jadan Vilander!

  • Milan Sarac

    12. septembar 2017 | 08:20

    Kakav kreten on zbog svoje mržnje nezna šta lupeta . Za razliku od tebe kretenu Novak je izmislio tenis !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA