≫ 

Đoković furiozno krenuo u napad na novi AO, Amerikanac nije imao nikakve šanse (FOTO) (VIDEO)

Srpski as u tri seta bio bolji od Donalda Janga

  • 27

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u 2. kolo Australijan opena, pošto je bez većih problema na početku takmičenja savladao Donalda Janga rezultatom 3:0 - 6:1, 6:2, 6:4.

Bio je ovo treći međusobni duel Đokovića i Janga i treća pobeda našeg asa. Prvi put davne 2006. na US openu, a potom i prošle godine u Istburnu.

>>> Dok je davao izjavu posle meča, Novaka je publika PET puta pozdravila gromoglasnim ovacijama (VIDEO)

Đokoviću je, inače, ovo bio prvi ''ozbiljan'' meč još od Vimbldona prošle godine i prosto se videla njegova želja da se publici prikaže u najboljem svetlu. I prikazao se, s obzirom na to da mu je manje od dva sata trebalo da arhivira Janga.

Već u 4. gemu prvog seta stigao je do prvog brejka (3:1) koji je, nedugo zatim, još jednom potvrdio (5:1) i ubedljivo dobio prvi set posle samo 23 minuta igre.

Ništa manje Novak nije bio agresivan ni na početku drugog seta. Vrlo brzo je vezao dva brejka i poveo sa 4:0, a navijače je mogla da raduje sjajna Đokovićeva kretnja po terenu.

Nervozni Jang je do kraja uspeo samo da ublaži rezultat drugog seta koji je na kraju iznosio 6:2 u korist Đokovića.

Andre Agasi i Radek Štepanek, Novakovi treneri, nisu krili zadovoljstvo u loži stadiona u Melburnu. A i zašto bi?

Foto: AP/Tanjug

Taj finiš drugog seta kao da je najavio mnogo bolju Jangovu igru u nastavku. Jeste Đoković ponovo uzeo brejk na početku i poveo sa 2:1, a zatim ga i potvrdio (3:1), međutim Amerikanac je u 5. gemu pokazao da nije zalutao na AO. Hrabro se iščupao iz bezizlazne situacije i smanjio na 3:2.

Dva sjajna forhenda donela su Đokoviću vođstvo od 4:2, ali je Jang serijom dobrih servisa ostajao u igri. Čak i u 9. gemu kada je Novak propustio čak pet meč lopti, ali je Srbin već u narednom gemu potvrdio trijumf.

Ðoković se u narednom kolu "Ozi opena" sastaje sa Francuzem Gaelom Monfisom koji je bio bolji od Španca Haumea Munara 6:3, 7:6 (7:5), 6:4.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA