≫ 

Tenis Sandgren napao medije posle ispadanja na Australijan openu!

Američki teniser osuo paljbu na konferenciji za medije

  • 2

Dobrim igrama i plasmanom u četvrtfinale Australijan opena Tenis Sandgren je izašao iz anonimnosti, a svojim stavovima na društvenim mrežama se našao u centru pažnje.

Kada su mediji "pročešljali" Sandgrenove aktivnosti, uglavnom na Tviteru, bili su iznenađeni onim što su videli i pročitali. Desničarski stavovi, rasističke i homofobične objave koje je, što retvitovao, što sam "kačio".

Momentalno su mediji počeli da "bruje" o onome što su videli i brzo se stvorila negativna atmosfera oko američkog tenisera. Sandgren je zato odlučio da uzvrati udarac i unapred pripremio govor koji je održao na konferenciji za medije optuživši pripadnike "sedme sile" za demonizaciju i propagandu.

Trenutno 97. igrač sveta negirao je podržavanje američkog desničarskog pokreta rekavši da je samo naišao na neki zanimljiv materijal, insistirajaći na tome da njegov izbor koga prati na društvenim mrežama ne predstavlja i njegove lične stavove.

- Vi želite da smestite ljude u te male kutije kako biste svet složili prema vašim unapred smišljenim idejama. Oduzimate nam svaku individualnost demonizujući nas kolektivnim - započeo je Sandgren i nastavio:

- Sa nekoliko ljudi koje pratim na Tviteru i nekoliko lajkova na Tviteru, moja sudbina već je zapečaćena u vašim mislima. Malo je granica koje ne biste prešli kako biste napisali provokativan, senzacionalan članak i obeležili me kao čoveka koji želite da budem.

FOTO:AP/Tanjug

Prilično oštar je bio Sandgren prema novinarima, objašnjavajući da ga ne zanima ono što mu se stavlja na "teret" i demantujući da je zagovornik bilo kakvih rasističkih i homofobičnih ifeja, kao i da mu je jedini cilj da unapredi sebe.

Radije biste bili nastavak propagandnih mašinerija umesto da istražujete informacije, da im pristupite iz različitih uglova i da budete spremni da učite, menjate se i rastete. Vi dehumanizujete olovkom i papirom i okrećete bližnje jedne na druge. Radeći tako, možda ćete otkriti da ubrzavate taj pakao koji želite da izbegnete, pakao koji svi želimo da izbegnemo.

- Moje je čvrsto uverenje da se najveća vrednost mora staviti na vrlinu svakog pojedinca, nezavisno od pola, rase, religije ili seksualne orijentacije. Moj posao je da nastavim na svom putovanju sa ciljem da postanem najbolja verzija sebe i kako bih utelovio ljubav koju Hrist ima za mene – odgovaram njemu i samo njemu - završio je Sandgren i odbio da odgovara na dodatna pitanja na ovu temu.

Američki teniser je u međuvremenu obrisao sve tvitove osim jednog.

Podsetimo, Sandregen je do četvrtfinala Otvorenog prvenstva Australije stigao pobedama nad Šardijem, Vavrinkom, Martererom i Timom, da bi ga u toj fazi zaustavio Hjeon Čung, teniser koji je izbacio Novaka Đokovića sa turnira.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wien

    25. januar 2018 | 08:57

    Bravo decko...mediji odavno nisu ono za sta se izdaju i nisu ni kakvom slucaju slobodni sto trube na sva zvona i napadaju nas i nasu slobodu izrazavanja...ako nisi kako njihov americko-britansko-njemacki totalitarizam nalaze automatski si nedemokratican....takvi su im i mediji...

  • Ratomir

    25. januar 2018 | 07:16

    Svaka čast momak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA