MAĐARSKA PROTIV MIGRANATA: Vojska sada može da koristi gumene metke, suzavac i pirotehnička sredstva!

Mađarski premijer Viktor Orban pozvao je danas parlament da podrži vladin predlog da se vojska upotrebi na zaštiti mađarske granice i poručio da Mađarska u izbegličkoj krizi ima odgovornost da zaštiti Evropsku uniju

  • 2

Mađarski parlament usvojio je danas, dvotrećinskom većinom, zakon kojim daje ovlašćenje vladi da rasporedi vojsku koja može da koristi manevarsku municiju, kako bi pomogla u sprečavanju ilegalnih migranata da pređu granicu.

200.000 LJUDI BEŽALO JE IZ MAĐARSKE U SRBIJU! Evo zašto MAĐARI ne bi smeli da PODIGNU PENDREK na MIGRANTE! (VIDEO)

Zakon omogućava vojsci da koristi gumene metke, pirotehnička sredstva, suzavac i pištolj koji kroz cev ispaljuje mrežu za hvatanje ljudi, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu mađarskog parlamenta.

Nacionalistička stranka Jobik, koja se zalaže za još strože mere, podržala je stranku desnog centra Fides, premijera Viktora Orbana, u glasanju kojim je zakon prihvaćen odnosom 151 prema 12, u 27 uzdržanih, od 199 poslanika, prenose agencije.

Mađarski premijer Viktor Orban pozvao je danas parlament da podrži vladin predlog da se vojska upotrebi na zaštiti mađarske granice i poručio da Mađarska u izbegličkoj krizi ima odgovornost da zaštiti Evropsku uniju.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Mađarska je počasni član velike evropske porodice hiljadama godina i iz istorijske i moralne odgovornosti mora da zaštiti Evropu. Kada Mađarska štiti svoje granice, ona takođe štiti Evropu - rekao je Orban u mađarskom parlamentu, javila je agnecija MTI.

Prema njegovim rečima, Mađarska se bori na dva fronta i dok štiti granice mora da se bori protiv "kratkovide evropske politike".

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bob

    22. septembar 2015 | 06:25

    Misle na turke koji su ovde vladali 500 godina

  • Tale

    22. septembar 2015 | 05:58

    Istorija se ne računa sedamdeset,osamdedet godinan unazad. A i temu si promašio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA