IZ CELE EVROPE DOLAZE DA VIDE KOBASICU ZA GINISA DUGU 2,32 KILOMETARA: Počela Turijska kobasicijada (FOTO)

I ove godine Turijci obaraju rekorde, te će na 32. Kobasicijadi, glavna atrakcija – kobasica za Ginisa, biti dugačka čak 2,32 kilometara

  • 0

Ovogodišnja, 32. Turijska kobasicijada svečano je danas otvorena u mestu Turija u opštini Srbobran, tridesetak kilometara od Novog Sada.

PRAVA ISTINA O KOBASICIJADI: Neće biti klanja svinja nasred ulice!

Ta manifestacija je ove godine međunarodna, kažu organizatori. Predsednik Organizacionog odbora Kobasicijade, Miroslav Medurić, precizirao je da gosti stižu iz Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Rusije, Ukrajine, Rumunije i, verovatno, iz Italije, prenosi RTV.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Oni će, svako na svoj način, koristeći sopstvene začine, praviti kobasice na ovoj manifestaciji - objasnio je Medurić.

I, ove godine Turijci obaraju rekorde, te će na 32. Kobasicijadi, glavna atrakcija – kobasica za Ginisa, biti dugačka čak 2,32 kilometara. Nju će sutra, tačno u podne, do centralne bine najverovatnije pratiti mažoretkinje, koje će umesto palice u rukama držati kobasicu.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Inače, sveža kobasica ove godine košta oko 400, roštilj kobasica 150, a suva kobasica 500 dinara za kilogram.

- Takođe po prvi put, gosti iz mesta Kovilj pred publikom će praviti kobasice, peći meso na talandari i deliti gostima - naveo je Medurić.

Kobasicijada traje do nedelje, 28. februara u mestu Turija u opštini Srbobran, tridesetak kilometara od Novog Sada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA