Nestanak Barbare Vitez još uvek pod velom tajne: Prošlo je 100 dana od kada se devojčici izgubio svaki trag

Roditelji nesretno nastradale devojčice Endre i Melinda Vitez na sve načine pokušavaju da dođu do istine

  • 6

Potraga za petnaestogodišnjom Senćankom Barbarom Vitez koja traje više od 100 dana još uvek nije donela jasne rezultate o njenom nestanku. Obala reke Tise koja se detaljno pretraživala nakon njenog nestanka od 25. novembra prošle godine, kratko je prekinuta zbog niskih temperatura koje su onemogućile svaku dalju pretragu obale i dna reke.

Brodić krije istinu o nestanku Barbare Vitez: Tračak nade pojavio se posle tri meseca

Nestanak Barbare Vitez obavijen misterijom: Policija znala da je nestala deset minuta pre svedoka?!

Nandor Baranji, predsednik spasilačkog tima “Tisa” iz Sente, rekao je za Telegraf da je njegov tim krajem februara aktivno krenuo u novu pretragu obale reke uzvodno i nizvodno:

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Čim su nam vremenski uslovi omogućili neometano kretanje duž obale, potraga je nastavljana. Uz pomoć trodimenzionalnog sonara pregledali smo obalu u dužini od nekoliko kilometara, od marine pa sve do mosta. U poslednjih nekoliko dana obilazimo obalu uzvodno i nizvodno, od stanice pumpe pa sve do Ade- rekao je Baranji.

On je dodao, da im vremenski uslovi idu na ruku, te i da je temparatura vode oko osam stepeni Celzijusovih što će im olakšati i vizuelnu potragu. Roditelji nesretno nastradale devojčice Endre i Melinda Vitez na sve načine pokušavaju da dođu do istine.

Prema njihovim tvrdnjama, devojčica se nije okliznula dok je sa društvom šetala duž mosta kobne večeri nakon 22 sata, od kada joj se gubi svaki trag. Nakon sastanka sa direktorom policije Vladimirom Rebićem i Višim javnim tužiocem u Subotici Miroslavom Krkelićem, roditelji su dobili uvid u dokumentaciju, međutim oni zahtevaju da se istraga proširi i van obale reke.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Otac Endre Vitez, putem društvenih mreža ostavio je nedavno potresnu poruku koja glasi:

Devedeset dana bez moje jedine ćerke. Devedeset dana kako su je ''prijatelji '' pozvali na rođendan i zbog njih je nestala! Devedest dana kako ništa ne znamo o njoj.

- Devedeset dana se skrivamo u kući kada plačemo da ne bismo još više jedno drugome otežavali tugu. Devedeset dana se molimo samo da se vrati živa i zdrava . Nikada nismo tražili ništa od Dragog Boga , sve smo prihvatili nek bude kako bude. Ali ovo nećemo i ne možemo prihvatiti.  Bože, samo Nju nam vrati, ništa nam drugo ne treba, Barbika je naš život!

Foto: Lična arhiva Foto: Lična arhiva

- Vrati nam se , volimo te više od svega. Nema većeg bola, od bola da ne znamo ništa o svom detetu-napisano je na Fejsbuk profilu Endre Viteza. Petnaestogodišnja devojčica i učenica Ekonomsko-trgovinske škole, Barbara Vitez nestala je 25.novembra prošle godine, kada je nakon proslave drugaričinog rođendana u lokalnom kafiću sa još dvojicom drugara krenula duž železničkog mosta da se prošeta. Prema istrazi koja je rađena do sada, tvrdi se da se devojčica okliznula i tako pala sa mosta.

Njena slika sa podacima i mestom nestanka odnedavno se našla i na Interpolovom sajtu nestalih lica. Potraga za njenim telom biće nastavljena i sutra, rekli su iz Spasilačkog  tima “Tisa” uz dodatno pojačenje policije i tako svakoga dana dok se ne dođe do novih saznanja koji bi objasnili nestanak devojčice Barbare Vitez.

Daljinac baner

(D.Ivanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA