≫ 

SUĐENJE VEKA SE NASTAVLJA: Optuženi za ubistvo Bojovića i Vidakovića neće da se suoči sa drugim optuženim kaže da ga je vređao

Bojović i Vidaković ubijeni su 2013. godine

  • 4

U Specijalnom sudu nastavljeno je suđenje za ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića. Od početka suđenja ispituje se svedok Pero Krstonijević, koji je kriminalistički policajac. On je upoznat sa ovom kriminalnom grupom još od 2005. godine. Zbog raznih kriminalnih radnji koje je ova grupa napravila, iznuda, otmica, razbojništava. Kada je ubijen Nikola Bojović, Krstonijević je bio deo tima koji se bavio ovim slučajem.

Pogledajte kako je juče proteklo suđenje za ubistvo Bojovića i Vidakovića

17:50 Suđenje je završeno za danas, a novo ročište je zakazano za 7. jul.

16:45 Optuženi Miloš Delibašić je rekao da ne želi da se suoči sa drugim optuženim Milošem Vojnovićem "iz principa", jer mu je prošli put rekao: "Konju jedan smrdljivi, pi..o jedna cinkaroška."

NIJE MOJ NIVO DA SE PREPIREM

- Došao sam u situaciju da mu govorim da je lažov i da se ja tu sad nešto prepirem sa njim, a to nije moj nivo - rekao je Delibašić.

Kako kaže, Vojnović pokušava da se izvuče, pa izmišlja priče.

- Izmislio je priču i za Luku Đurovića. Rekao je da sam šetao Mogrenom, video Luku, otišao kući po pištolj i vratio se u centar da ga ubijem - rekao je Delibašić.

Kako kaže, tri dana pre tog događaja sa Lukom, on se sastao sa pokojnim Slobodanom Šaranovićem.

- Šaranović mi je rekao da mu je Luka Đurović rekao da se oni ne klanjaju nikome, ali će doći kod njega kako bi mu rekli da nemaju nikakve veze sa ubistvom njegovog brata Brane Šaranovića. Međutim, Slobodan je to odbio - rekao je Delibašić.

UMEŠAN U UBISTVO?

Kako kaže Delibašić, svi su pričali da je baš on umešan u ubistvo Luke Bojovića.

- Imao sam fotografije svih ljudi koji koji su predstavljali opasnost po mene. Znao sam ko je Luka Đurović. Tog dana sam otišao na plažu sa jednom devojkom i primetio sam Prelića koji je bio u društvu Đurovića. Prelića sam znao, dolazio je i kod mene kući.

- Otišao sam da mu se javim, iako sam video da je u društvu Đurovića. Hteo sam da vidim da li ima nekih problema. Prelić kad me je video, počeo je da zamuckuje. Javio sam mu se i otišao. Kada sam se vratio, njih dvadesetoro je bilo poređano uz zid. Prišao sam i seo za sto pored - dodao je Delibašić.

UVEK NOSI PIŠTOLJ

- Ako ima problema, sad ćemo to da rešimo. Međutim, ništa se nije desilo. Ja sam Vojnoviću prepričao taj događaj, a on je vama ovde ispričao kao da je bio prisutan tad sa mnom - dodao je Delibašić.

Što se tiče pištolja, Delibašić je rekao da je on uvek naoružan.

- Nakon svega što se desilo, ja uvek nosim pištolj. Mene i kad su uhapsili, imao sam ga - dodao je Delibašić.

Vojnović se umešao u ovo svedočenje.

- Delibašić govori da nosi pištolj sve vreme sa sobom, a zašto smo onda otišli kod Šaranovića po pištolj? - rekao je Vojnović.

- Sudija, on nije normalan - rekao je Delibašić za Vojnovića.

Delibašić je potom tražio novo balističko, kao i psihijatrijsko veštačenje za Miloša Vojnovića.

- Ne znam kako bih nazvao ovo veštačenje, nego nebulozno, jer vređa inteligenciju. Vojnović i sam kaže da se ne seća samog događaja, on ne zna da kaže ključne činjenice - dodao je Delibašić.

16:27 Trenutno se gleda powerpoint prezentacija jučerašnjih video-snimaka iz Budve.

16:10 Nastavljeno je suđenje.

15:40 Pauza, suđenje se nastavlja u 16.10.

15:35 Krstonijević je naveo da je imao operativna saznanja da ga je ova kriminalna grupa pratila i da je pokušala da mu "namesti" prostitutke.

15:30 Kako kaže Krstonijević, starešine su njemu dodelile taj posao jer je već upoznat sa ovom kriminalnom grupom, između ostalog i zbog pljačke zlatare "Israel diamond center".

- Video sam snimak ubistva Nikole Bojovića. Prepoznali smo Cvetanovića koji klima glavom kao i Konjušića - rekao je Krstonijević.

Policajac je rekao da su njemu i njegovom nadređenom pretili na suđenju za zlataru, ali ne zna tačno ko jer jer bio okrenut leđima, pa nije video. Ali, kaže da postoji snimak sa suđenja i da se sve vidi.

POLICAJAC KRSTONIJEVIĆ JE PRATIO OVU KRIMINALNU GRUPU OD RANIJE

- Možda oni (optuženi) misle da smo mi imali nešto lično protiv njih, ali to je sve bio samo posao - dodao je Krstonijević.

Delibašić je rekao da je on podneo krivičnu prijavu protiv policajca Krstonijevića jer, kako kaže, nije uradio pretres stana u skladu sa zakonom.

15:00 Advokati Cvetanovića i Konjuševića su Krstonijevića pitali kako je moguće da su tek tako prepoznali njih dvojicu s obzirom na to da nisu ranije osuđivani i da se nije vodio nijedan krivični postupak protiv njih.  Krstonijević je odgovorio da ne mora osoba da bude osuđivana da bi policija za nju znala.

On se u nekoliko navrata pozvao na operativna saznanja i službenu dužnost, pa samim tim nije odgovorio na većinu pitanja koju su mu advokati postavili!

14:30 Počelo je suđenje

Od početka suđenja ispituje se svedok Pero Krstonijević, koji je kriminalistički policajac i radi u Drugom odeljenju Uprave kriminalističke policije.

KAKO DA PRATITE SUĐENJA NA TELEGRAFU:

Svakog dana smo na najvažnijim suđenjima raznim osobama. Kod nas u blogovima uživo možete sve da pročitate i da imate uvid u svaku sitnicu koja se desila.

Videla sam svojim očima kad su upucali Nikolu, izdržao je 8 metaka na nogama: Zavladao je muk u beogradskoj sudnici

Ko je bio Slobodan Šaranović koji je brutalno ubijen na budvanskom asfaltu hicima iz kola u pokretu?

Osveta, spiskovi za likvidaciju, ubistva: Miloš Vojnović raskrinkao celu kriminalnu grupu u Specijalnom sudu 

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    13. jun 2017 | 16:56

    Samo vi njih pustite, resice njih Luka kao ono zlo saranovica, nece im Luka oprostiti sto su mu brata ubili.

  • brown

    13. jun 2017 | 16:45

    Sudjenje veka za jednog klinca kriminalca u pokusaju i drugog koji je brat kriminalca?Apsolutno nije sudjenje veka.

  • Deki

    13. jun 2017 | 18:08

    Resice njih Luka jednog po jednog...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA