≫ 

DAN POSLE NAGODBE: Suđenje za ubistvo Bojovića i Vidakovića

Bojović i Vidaković ubijeni su pre 4 godine, a za zločin ove težine zatvorske kazne su od 10 do 40 godina

  • 2

U Specijalnom sudu danas je nastavljeno suđenje za ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića.

Miloš Vojnović postigao dogovor sa Tužilaštvom: Za 3 ubistva - samo 10 godina zatvora

SUĐENJE VEKA SE NASTAVLJA: Optuženi za ubistvo Bojovića i Vidakovića neće da se suoči sa drugim optuženim kaže da ga je vređao

Podsetimo, Miloš Vojnović, juče je priznao ubistvo Miloša Vidakovića koje je bilo u Budvi 2013. godine, potom, članstvo u kriminalnoj grupi Miloša Delibašića i zimus ubijenog Slobodana Šaranovića, te je zaključio sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sporazum o svedočenju u zamenu za nižu zatvorsku kaznu. Tačnije, nagodio se.                                                                                        

DANAŠNJI PRETRES U SPECIJALOM SUDU

12.30 GOTOVO SUĐENJE

12.23 - Novo ročište se nastavlja 1. septembra.

12.20 - Miloš Šaranović je zatražio ukidanje pritvora, ali je sud nakon kratke konsultacije odlučio da odbije tu molbu.

Sudija je prekinuo svedočenje Vojnovića i pitao ga da li je u bilo kom trenutku njemu lično rečeno da on treba da ubije Vidakovića, a ne Novaković.

- Mene je poslao Delibašić, ja sam mu bio kao mlađi brat. Ako on meni na primer kaže idi uradi ovih pet stvari, a ja ne uradim samo jednu, on kreće da histeriše i da mi govori da sam nesposoban. A između ostalog, sve vreme su insistirali da meni pokažu kako izgleda Vidaković, iako je Novaković znao kako on izgleda - zaključio je Vojnović.

12.10JUTRO POSLE UBISTVA

- Novaković je otišao da nam kupi doručak. Garderobu sam ubacio u veš mašinu kada smo došli u stan nakon ubistva. Ubacio sam u džak pištolj koji je bio rastavljen. U panici smo neke delove čak ubacili i u wc šolju. Stavio sam i garderobu u džak i otišli smo do plaže Jaz gde sam bacio pištolj, a garderobu smo ostavili na nekoj deponiji.

- Delibašić je sa Mišićem došao u stan. Odmah me je zagrlio i poljubio, pa me je nakon toga pitao da li sam se rešio pištolja i motora. Kada sam mu rekao da je motor i dalje tu, on je pobesneo. Otišao je sa Mišićem do Šaranovića kako bi se konsultovao sa njim šta da radimo. Iako je grad bio pun policije, rekao mi je da moram kako znam i umem da odvezem motor kod restorana pored Šaranovićeve kuće.

- Dogovor je bio da sutradan u 9.30 krenemo Novaković i ja za Srbiju. Šaranović je to jutro zakasnio. Zabrinuli smo se jer je on uvek tačan, ali rekao je da se uspavao. Šaranović se pozdravio sa nama, dao je Novakoviću oko 500 evra. Vozio nas je njegov čovek kojeg policija poznaje i sigurno ga neće zaustaviti. Nakon nekog vremena zaustavio je autobus i nas dvojica smo ušli u njega. Poželeo nam je srećan put.

12.00 - Prebacili su nas preko granice. Bili smo u Novom Pazaru kod Novakovićevog poznanika iz Centralnog zatvora. Začudio sam se kada je pred njim rekao da sam ja ubio Vidakovića.

 

12.05 - KONJUŠIĆ NIJE KRIMINALAC

- Rekli su mi i da je ubica Nikole Bojovića vežbao pucanje u blizini, kod neke pećinice. Konjušić je zatim rekao da mu on stalno zove ženu i da traži pare, jer je potrošio 30.000 evra koje mu je Šaranović dao za ubistvo Nikole Bojovića.

- Konjušić nije nikakav kriminalac. On nije problematičan. Zvali smo ga Skočko, bio je tu da sazna ko se gde nalazi i da nam javi.

- Svi smo dobili po 30.000 evra, kasnije sam čuo i da je ubica Nikole Bojovića počeo da se drogira, pa su mu zato trebale pare - istakao je Vojnović.

12.00 MEJL PO IMENU MARINKO ROKVIĆ

Komunicirali su preko mejla, ali nisu slali poruke, nego su ih čuvali u draftu.

- Napravili smo mejl pod nazivom Marinko Rokvić, a šifra je bila - more. Nismo hteli da ide sve preko mreže i da šaljemo poruke nego smo ih čuvali u draftu - dodao je Vojnović.

Prema njegovim rečima, Delibašić mu je sutradan na plaži saopštio da je nastao problem i da je došlo do promene plana.

- Miloš je bio besan. Pitao me je da li znam Vidakovića i rekao mi je da njega treba da nađem. Kada sam ga upitao šta se desilo, rekao mi je da nije bitno. U tim situacijama se ne zna ko je sa kim dobar, samo gledate da izvučete živu glavu, ubiće nas, ubiće nam porodice...

- Konjšić nam se požalio da ubica Nikole Bojovića i dalje "smara" njegovu ženu i da se plaši. Delibašić je predložio da ga ubijemo. Ubica je navodno bratu ispričao šta se desilo, kako bi se osigurao, a Delibašić je rekao: "Daj i njega da ubijemo!" Šaranovića to nije zanimalo jer ga je on isplatio i završio je sa njim - dodao je Vojnović.

11.50 VOJNOVIĆ NIJE ZNAO KAKO IZGLEDA VIDAKOVIĆ

- Mišić je znao kako izgleda. Tražili smo ga po šetalištu. Nismo mogli da ga nađemo, pa smo otišli u klub u kom su bili Delibašić i Novaković. Delibašić me je poslao opet da ga pronađem, napravio sam krug, ali ga nisam video.

- Kada sam se vratio Novaković mi je rekao da je Vidaković bio odmah iza mene, a Delibašić mi je rekao da sam retardiran i ćorav. Otišao sam još dva puta da ga potražim, međutim, opet ga nisam video. Delibašić mi je na kraju pokazao gde sedi Vidaković i rekao mi je da ga "radimo" (ubijemo) večeras.

11.40 DETALJAN OPIS UBISTVA

- Otišao sam sa Novakovićem po pištolj i spustili se motorom do tog kafića gde je Vidaković sedeo. Dok sam ja silazio sa motora, Novaković je ugasio motor i rekao mi: "Srećno brate!"

- Držao sam pištolj za pojasom, navukao sam kapu preko glave. Vidaković je bio okrenut sa strane, nisam mogao da mu priđem lepo. Hteo sam da ispalim 2 metka, ali ispalio sam više. Mislim da je bio na udaljen 10 metara. Vratio sam se istim putem i pobegao motorom sa Vidakovićem.

- Bili smo u panici jer nismo znali šta ćemo sa pištoljem.

- U jednom trenutku je prošla Hitna pomoć pored nas, a ja sam bacio pištolj jer sam mislio da je rotacija policije. Uzeo sam opet pištolj i otišli smo u stan. Seli smo na terasu i zapalili cigaretu. Novaković me je tad upitao: "Jesi li ga upucao?" Rekao sam mu da jesam, ali nisam siguran da sam ga ubio.

- Čuli smo komentare komšija, jer televiziju nismo imali. Ceo grad je bio blokiran.

11.30 POČELA PAUZA

11.15 OSVETU JE PREUZEO VLADA JAPANAC

- Delibašić mi je rekao da je Vlada Japanac preuzeo osvetu za ubistvo Nikole Bojovića i da navodno on planira da smakne svakoga ko je umešan u to. Imao sam zadatak da pratim Vladu, jer ako je Šaranović ubio Bojovića onda smo i mi ostali u opasnosti. Plašili smo se za naše porodice - rekao je Vojnović na svedočenju.

Obezbedio je pancire, a kako kaže, Delibašić mu je rekao da je Šaranović nam je dao ometače telefona i automobil marke "Volvo".

Vojnović je navodno na nagovor Delibašića trebao da ode u Crnu Goru, ali nije smeo da prelazi granicu. Imao je zabranu zbog krivičnih dela koja je ranije počinio.

- Saznali smo da Vlada Japanac treba samo da izvrši osvetu, ali neko mnogo jači to sve finansira. Odlučili smo da ubijemo njega, što bi se reklo "hteli smo odmah u glavu" jer bi na Vladino mesto sutra došao neko drugi - istakao je Vojnović.

On tvrdi da Novaković, Bojanić, Delibašić i on nisu imali ništa sa ubistvom Nikole Bojovića, pa bi nastradali ni krivi ni dužni.

- Prebacili su me preko bosanske granice, platio sam čoveku 500 evra koje mi je Delibašić dao. Sačekao me je stariji čovek u crvenom golfu. Kasnije sam se našao sa Konjušićem na nekom brdu. Bili smo u restoranu Slobinog prijatelja. Gospodin čovek, on priča, a svi slušaju - dodao je Vojnović.

Kako kaže, Delibašić ga je sačekao sutradan u Budvi i rekao mu da je Konjušević njihov "treći čovek na terenu".

10.30 ŠARANOVIĆ IM DAVAO NOVAC ZA HRANU I GARDEROBU

- Jeli smo na potpis u restoranu pored Šaranoviće kuće. Imali smo novac za trošenje. Sećam se da smo se bunili što smo dobili samo 200 evra za garderobu, jer sa tim parama ne možeš da kupiš ništa. Delibašić i ja smo vežbali vožnju na motoru, kao i pucanje - dodao je Vojnović.

Dok su bili na plaži Mogren 2 u Budvi, Delibašić je sreo druga koji mu se nije javio.

- Iznervirao se jer mu se taj drugar nije javio, pa je rekao: "Aj da se vratimo". U kafiću je bilo 5, 6 momaka i sećam se da su se mrštili dok su razgovarali sa njim. Tu je sedeo i jedan momak iz Bara. Kasnije mi je Miloš ispričao da mu je čudno to što njegov drugar nijednom nije izgovorio njegovo ime, kao ni imena ostalih naših drugova - istakao je Vojnović.

Kako kaže, otišli su do Šaranovića i preneli mu šta se dešava. Delibašić je navodno imao pištolj i 6 metaka u šaržeru. Odlučili su da se vrate na plažu i da se obračunaju sa njima.

- Delibašić mi je da je ovaj momak iz Bara došao tu samo kako bi provocirao i da treba da ga upucamo kako bi to bio primer ostalima, jer je došao na Šaranovićevu teritoriju, a situacija je takva kakva jeste. Ja nisam imao pištolj - istakao je Vojnović.

- Ego Miloša Delibašića je veliki. Njemu je jedan čovek opsovao oca dok smo igrali fudbal, pa ga je Miloš vezao i terao da šeta kao kuče. Maltretirali su me, davili i tukli zbog njega, ali bio sam uvek uz njega. On je takav, sve bi uradio za reč i obraz - dodao je Vojnović.

Sudija je prekinuo Vojnovićevo svedočenje i pitao ga je kako je moguće da bez pištolja ide da se suoči s njima, da li je tolika hrabrost u pitanju, na šta je Vojnović odgovorio da bi on pobegao kada bi oni krenuli da pucaju na njega.

10.15 ISKAZ VOJNOVIĆA:

- Znam Delibašića još iz osnovne škole, njega najduže poznajem. Živeli smo jedno vreme zajedno kod mog oca, a 2005. godine smo počinili prvo krivično delo. Sećam se da smo oteli neke dve devojke, pa nam je njihov otac platio oko 30.000 evra da ih pustimo- započeo je Miloš Vojnović.

- Kada je ubijen Branislav Šaranović 2009. godine otišli smo da izjavimo saučešće Slobodanu i rekli smo mu da smo uz njega šta god da treba - dodao je on.

9.45 Počinje ponovo saslušanje Vojnovića.

9.40 Počelo suđenje. Tri svedoka nisu došla. Tema današnjeg pretresa je sporazum koji je Miloš Vojnović juče potpisao. Vojnović je okrivljeni, ali ujedno i glavni svedok.

Foto-ilustracija: Wikipedia/Niels Noordhoek, Alo Foto-ilustracija: Wikipedia/Niels Noordhoek, Alo

(K.B)

Daljinac baner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čuburac

    7. jul 2017 | 13:17

    Za 3 ubistva nagodba, 10 god zatvora!? Izaći će posle 6! Ovo više nije za komentar, ovo je za ludnicu.

  • Djovani

    8. jul 2017 | 22:42

    Sta je vise sa ovi mafijasi strasno!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA