TRGOVINA LJUDIMA: Podvodili i tukli maloletnice

Uhapšeni Smederevci Darko A. (23) i Slobodan A. (44) su mušterijama pokazivali "katalog" maloletnih devojaka, dogovarali vreme, mesto, vrstu usluge i cenu, nakon čega bi taksijem odvozili devojke na ugovorena mesta

  • 0

Dvojica Smederevaca Darko A. (23) i Slobodan A. (44) uhapšeni su zbog sumnje da su organizovali mrežu prostitucije u šest gradova Srbije, tako što su podvodili četiri maloletnice, stare 15 i 16 godina, i devet punoletnih devojaka. Policija je uhapsila još tri lica zbog sumnje da su koristili seksualne usluge maloletnica, iako su znali da su maloletne i da su žrtve eksploatacije i trgovine ljudima:

- Darko A. i Slobodan A. terete se da su, koristeći teške materijalne, socijalne i porodične prilike žrtava, vrbovali devojke da pružaju seksualne usluge mušterijama, koje su oni nalazili i kod kojih su ih odvozili. Devojke koje su htele da prekinu to da rade ucenjivali su, tukli, i pretili im da će svima ispričati čime se bave. Nagovarali su ih i da idu sa njima u Češku, gde bi se istim poslom bavile po tamošnjim hotelima, a dve punoletne devojke su na nekoliko dana i odvodili tamo - saopšteno je iz Policijske uprave Smederevo.

Osumnjičeni su mušterije nalazili u Smederevu, Pančevu, Kovinu, Požarevcu, Smederevskoj Palanci i Beogradu, pokazivali im "katalog" devojaka, fotografije i video-snimke i onda se dogovarali oko vremena, mesta, vrste usluge i cene. Potom bi ih taksijem odvozili na ugovorena mesta.

Policija do sada zna za oko 30 mušterija iz ovih gradova, starosti od 25 do 60 godina, koji su seksualne usluge koristili u stanovima i kućama, u motelima, hotelima i na privatnim zabavama. Usluge devojaka naplaćivane su između 2.000 i 5.000 dinara, od čega bi devojke nekada dobijale pola sume, ili ne bi dobile ništa.

Uhapšenima je određeno policijsko zadržavanje nakon koga će, uz krivičnu prijavu, biti predati istražnom sudiji Višeg suda u Smederevu, zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima.

(D. K. / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA