TOPOLA: Objavljena lista 100 najvećih dužnika za vodu (FOTO)

Komunalno preduzeće opštine Topola objavilo je u petak, na svom sajtu, imena dužnika za vodu, a najveći dug iznosi 166.977 dinara

  • 2

Komunalno preduzeće opštine Topola objavilo je u petak pred ponoć, na svom internet sajtu, spisak najvećih 100 dužnika koji ne plaćaju vodu. Navedeni su puno ime i prezime dužnika, njihova adresa i dug.

Predsednik opštine Topola, Dragan Jovanović, najavio je na svom Fejsbuk profilu da će biti obelodanjen spisak dužnika.

JKSP Topola objavila je da je najveći dug za vodu 166.977 dinara, a samo 100 najvećih dužnika komunalnom preduzeću ove male opštine duguje više od šest miliona dinara.

Dragan Jovanović, predsednik opštine Topola rekao je za Telegraf da je još pre 15 dana najavio objavljivanje imena dužnika, nakon čega su neke firme napravile reprogram otplate. Potrošači čija su imena osvanula na sajtu komunalnog preduzeća nisu hteli ni reprogram.

- Neki vodu nisu plaćali po pet godina. Jedni se nadaju da će pred sudom izdejstvovati zastarelost duga, drugima se gledalo kroz prste u samoj JKP. Neki od tih potrošača sada ne dozvoljavaju službenicima iz komunalnog ni pristup novom čitanju vodomera. Mnogi su dugove napakovali zalivanjem bašta - objašnjava Jovanović.

On kaže da potez opštine jeste radikalan, ali da je to učinula i republička poreska uprava koja je objavila spisak dužnika.

- Želim da građani vide da na spisku nisu socijalno ugroženi, takvih je manje od pet odsto. Samo ovako možemo da pokažemo da je komunalnom preduzeću teško da radi ako samo sto duznika duguje više od šest miliona - navodi Jovanović.

Kubik vode za građane Topole košta 29 dinara, najmanje u Šumadiji. Predsednik opštine podseća da je to “manje od cene jedne čase kisele vode u bilo kojoj kafani”.

Najveći potrošač, koji duguje 166.977 dinara, znači potrošio je oko 5.758 kubnih metara vode. Porodice u Srbiji mesečno troše najviše 20 kubika, ako nemaju bazen ili baštu.

Predsednik opštine Topola kaže da dan po objavljivanju spiska nema reakcija građana, ali se nada da će potez komunalnog preduzeća uticati na dužnike da počnu da plaćaju, jer “utuživanja i naplata preko suda ide vrlo sporo”.

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA