≫ 

Opština Palilula donirala hranu i higijenske pakete Romima kojima su izgorele barake

Predsednik opštine Aleksandar Jovičić istakao je da članovi Veća opštine Palilula svakodnevno obilaze nastradale porodice i dostavljaju im lanč pakete, vodu, kao i higijenske pakete

  • 1

Članovi Veća opštine Palilula i predstavnici Kancelarije za mlade ove opštine danas u po drugi put obišli romske porodice u naselju "Mali Leskovac" u Mirijevu, koje su u petak u požaru ostale bez krova nad glavom.

- Pet baraka je do temelja izgorelo, a porodicama među kojima je i 21 dete odmah smo ponudili i našli privremeni smeštaj. Međutim, oni to nisu prihvatili i trenutno su smešteni kod rođaka - rekao je predsednik opštine Aleksandar Jovičić.

Jovičić je istakao da članovi Veća opštine Palilula svakodnevno obilaze nastradale porodice i dostavljaju im lanč pakete hrane, vodu kao i higijenske pakete.

Foto: Opština Palilula

- Kao što vidite i danas su četvorica Većnika Opštine i Koordinatori kancelarije za mlade obišli ove nesrećne ljude i doneli im hranu, vodu, sapune, pelene i maramice za decu - rekao je Jovičić.

On je naglasio da Opština čini sve što je u njenoj nadležnosti da pomogne ovim ljudima u nevolji koja ih je zadesila.

- Nesreća kao ni sreća nemaju ime, prezime, boju kože, veroispovest i nacionalnost. U ovakvim situacijama svi smo isti i zajedničko ime je pomoć. U ovom slučaju moji saradnici i ja pomažemo maksimalno jer to je naša dužnost i obaveza, ne samo politička i funkcionerska nego i ljudska - poručio je predsednik opštine Palilula.

Foto: Opština Palilula

Podsetimo, pet romskih porodica među kojima i 21 dete usled još uvek nerazjašnjenih okolnosti u vatrenoj stihiji koja je u petak zahvatila ovo nehigijensko naselje ostalo je bukvalno bez ičega, a jedna trudnica i dete su tom prilikom povređeni.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • misa

    14. avgust 2017 | 18:30

    Tim barakama tu nije ni bilo mesto tako da treba da se ponasaju kao da nista nije izgorelo i ta negogijenska naselja da krenu da ruse odmah cim krenu da se prave jer je velika opasnost i po higijenu i zbog struje koju kradu, desavaju se pozari i slicno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA