≫ 

Roditelji u strahu zbog glasina o otmici dece po parkićima: Stranci slikali najmlađe i pitali ih za imena, a sada se oglasila i policija (FOTO)

U MUP Srbije nije stigla nijedna zvanična prijava, ali je pokrenuta istraga povodom uznemirenja roditelja na društvenim mrežama

  • 25

Na društvenim mrežama objavljeno je upozorenje zabrinutih roditelja jer su, kako se u njemu navodi, u poslednjih dvadesetak dana viđali strance koji slikaju decu uzrasta od pet do 18 godina. Najmlađe su pitali za ime, a roditelji se plaše da se radi o pokušaju otmice. Dramatične situacije odigrale su se u parkićima i na igralištima na Novom Beogradu.

Stravično upozorenje prenosimo u celosti:

- U poslednjih dvadesetak dana viđena je u više navrata grupa stranaca, koja sa profi aparatima slika po parkovima i igralištima blokova Novog Beograda njene najmlađe stanovnike, uglavnom od pet do 18 godina. Najmlađe bi pitali za ime i uradili nekoliko profilnih fotografija, a starije bi slikali sa udaljenosti.

Nakon toga bi se udaljili u nepoznatom pravcu. Evidentirani su u Bloku 62, upisane su im registarske oznake i slikani su sa leđa. Radi se o za sada nepoznatih pet osoba (moguće da ih je i više).

Pokušaj otmice na Voždovcu: Deka je neprimetno uzeo dečaka za ruku i pošao sa njim iz parkića, a onda ga je majka videla

Muškarac plave boje kose, visine oko 1,95 cm, sa jarećom bradicom i žena crne duže kose visine do 1,75 cm, viđeni su više puta u blokovima. Danas su se nakon slikanja dece odvezli u automobilu "audi Q7" crne boje s ruskim tablicama. Drugi muškarac, crne kose, sa još dve ženske osobe se udaljio u vozilu "seat leon", sive boje slovenačkih tablica. Svi imaju tetovaže na sebi.

Upozorenje roditelja Foto: Facebook

Policija je upoznata. Po mišljenju iskusnog inspektora policije, ne treba isključiti mogućnost tipovanja pred otmicu izabrane dece. Možda su ove sumnje neopravdane, ali treba biti oprezan, jer se radi o najmlađim članovima naših porodica.

U Srbiji nema otetih, već samo nestalih osoba". Beograd nije daleko..., navodi se u upozorenju rodtelja koje je podeljeno na društvenim mrežama.

Povodom ovoga juče se oglasilo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

- Policiji nije prijavljen slučaj da su nepoznate osobe jutros u parkovima u novobeogradskom Bloku 62 slikale decu uzrasta od 5 do 18 godina - kako je objavljeno na društvenim mrežama.

Policija je, uprkos tome što nema zvanične prijave, odmah proverila vlasnike automobila "audi Q7" i "seat leon" stranih oznaka, čiji su registarski brojevi objavljeni na društvenim mrežama. Ustanovljeno je da je reč o stranim državljanima koji, kako su rekli, trenutno borave u Beogradu gde snimaju muzički spot.

Roditelji se plaše otmice Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Oni su negirali bilo kakvo snimanje dece, a uredno su prijavili svoj boravak u Srbiji.

O svemu je obavešteno nadležno tužilaštvo, a pripadnici policije preduzeće sve mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi proverili istinitost navoda iznetih na društvenim mrežama.

Takođe, policijski službenici pojačaće u narednom periodu patrole u opštini Novi Beograd kako bi sprečili eventualno izvršenje nekog krivičnog dela na štetu najmlađih sugrađana.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane da ovakve situacije, ukoliko ih uoče, odmah prijave policiji.

VIDEO: Otmica deteta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Done

    9. jul 2018 | 16:44

    Pa šta ako snimaju spot? Nemaju saglasnost roditelja, tako da je i to krivično delo.

  • Damir

    9. jul 2018 | 19:20

    Ja kao roditelj i svi ostali kao ja,verovatno razmisljaju,da nad decom svojom treba biti najstrozi nadzor i ni malo ih ispustati iz vida...Kamere postaviti na svim parkovima za decu,vrticima i skolama,biti maximalno oprezan i obazriv.Jer doslo je neko ludo vreme da se desavaju i ovakve stvari najgore, nazalost,otmice.Ma ubio bih odma za svoje dete.Zivim za decu svoju i dao bi zivot za njih.Bez problema bi ga upucao svako ko bi pokusao da mi otme dete!Stop otmicama!!!

  • Deda

    9. jul 2018 | 17:57

    Strahovi roditelja su opravdani. Prošle godine u Dunavskom parku u Novom Sadu je oteto naše unuče. Pukom srećom je je spašeno. Policija je upoznata sa slučajem. Kasnije smo još svašta saznali. Roditelji čuvajte sami svoju decu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA