≫ 

Ogroman požar u Zemunu: Plamen se širi, vatrogasci u panici traže pojačanje, neki od njih su i povređeni (FOTO) (VIDEO)

Plamen seže i 20 metara uvis, vatru gasi 39 vatrogasaca

  • 13

Jedan magacin, nedaleko od salona nameštaja, zapalio se večeras u centru Zemunu, u Ulici cara Dušana 268, potvrdili su za Telegraf.rs iz Hitne pomoći. Kako javljaju iz MUP-a, požar gasi 39 vatrogasaca i 10  vatrogasnih kola.

Gori Zemun! Krovovi se urušavaju, radnici se panično raspituju za kolege. Heroji vatrogasci se nagutali dima, doktori ih leče na licu mesta (FOTO) (VIDEO)

Kako nezvanično saznajemo, čuvar koji je bio u magacinu nije povređen, ali lekarske ekipe sada moraju da se usredsrede na vatrogasce koji, kako kažu očevici, "padaju kao muve". Još dvoja kola došla su da pomognu ovim hrabrim ljudima, koji su se nagutali dima, a neki imaju i opekotine.

Gusta vatra nadvila se nad objektom Foto: Telegraf

- Četiri naša vozila izašla su na lice mesta, kako bi lekarske ekipe na vreme pomogle svim kojima je pomoć potrebna - rekao je portparol Hitne pomoći Mirko Lutovac. Kako Tanjug javlja, jedan vatrogasac već je prevezen u Urgentni centar.

Oni se svojski bore  da lokalizuju požar i spreče da se vatra proširi na okolne objekte, među kojima su i saloni nameštaja i privatne kuće. Svi su oni ugroženi vatrom koja se ne smiruje i čiji plamenovi sežu čak 20 metara uvis. Požar se širi velikom brzinom, a policija okupljene neprestano sklanja sve dalje.

Vatrogasci su provalili u susedne objekte, kako bi prišli bliže Foto: Telegraf

Vatrogasci su okužili vatru i razbili vrata susednog objekta, iza koga se nalazi zapaljeni magacin, kako bi i sa te strane gasili vatrenu stihiju, javlja nam naš reporter sa lica mesta. Kako saznajemo, oni neprestano traže pojačanje iz svoje stanice.

Oko 22.45 Batajnički put je zatvoren za saobraćaj, kako bi vozila hitne intervencije mogla da njime nesmetano prolaze.

Nove cisterne sa vodom pristižu, a sirene ne prestaju da odzvanjaju naseljem Nova Galenika. Stanovnici celog kraja uznemireno posmatraju kako objekti gore, moleći se da vatra ne ugrozi njihove domove.

Visoki plamenovi vatre vide se iznad Zemuna, a razlog tome je verovatno zapaljiva roba koja je izložena u ovom, ali i u okolnim objetkima. Od gustog dima i razbesnele stihije, trenutno ne može da se razazna koliko je objekata vatra već ugrozila.

VIDEO: Vatra guta industrijska postrojenja u Zemunu

(Mateja Beljan, Dunja Savanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Vladimir Janković

    31. jul 2018 | 23:32

    Neverovatno požar u zemunu nikoga briga televizija normalno emituje program vatrogasci se bore sa stihijom neki su povredjeni kakvi smo to ljudi nikakvi imamo li mi uopšte emocije

  • Nikad MILOGORCI

    31. jul 2018 | 23:24

    Izdrzite bracoooooo CRNA GORA JE UZ VAS...ZNAJ TE.

  • Ssss

    31. jul 2018 | 23:46

    Nema kada da stignu na TV od vlasti,to je sve nebitno sad ce da jave kako nam je bolje I kako ce da povecaju plate

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA