Lud vikend: Carinici bi mogli supermarket da otvore šta su sve zaplenili u poslednja 2 dana

Prvo su u petak sprečili krijumčarenje lekova, zatim u subotu 700 kilograma keksa i čokoladica, a onda su zaplenili 50 flaša viskija

  • 6

Carinici će prethodni vikend pamtiti za sva vremena. Tokom kontrola, oni kod putnika otkrivaju sve i svašta, ali prethodni vikend pamtiće, osim po velikoj količini posla i po zaplenama, sa kojima da smeju, mogu biznis da pokrenu.

Ugledni nastavnik je prišao cariniku, kada se "oglasila" kutija sa zadnjeg sedišta. Policajac je pozvao pojačanje, ne sluteći šta je u paketu! (FOTO)

LUDILO NA SRPSKOJ GRANICI: Rekao je da on i sin nemaju ništa da prijave! A onda je carinik rešio da otvori dečiji jastuk (FOTO)

Prvo su u petak sprečili krijumčarenje lekova, zatim u subotu 700 kilograma keksa i čokoladica, a onda su zaplenili 50 flaša "Johnnie Walker''  viskija.

Lekovi "paracetamol", "lexilium", "analginum" carinici su pronašli u petak, 11. avgusta kod mesta Bogutovac na putu Kraljevo-Raška. Zaustavljen je teretni kombi kraljevačkih registarskih oznaka, natovaren pošiljkama jednog od kurirskih operatera.

- Kako na licu mesta nije bilo uslova za pregled, vozilo je dopraćeno do terminala carinske ispostave Kraljevo, gde je roba istovarena i detaljno pregledana. Zaplenjeno je oko 43.000 različitih tableta sa kosovskim akciznim markicama, među kojima 14.500 tableta "lexiliuma", oko 10.000 tableta "paracetamola", 5.000 tableta "analginuma" i oko 400 pakovanja spreja "vioplex" - navodi se u saopštenju Uprave carina.

Foto: Pixabay

Sutrašnji dan bio je ludnica za carinike na graničnom prelazu Bački Breg. Na ulazu u zemlju, oni su otkrili pokušaj krijumčarenja tovara od gotovo 700 kilograma keksa i čokoladica.

Nelegalan tovar konditorskih proizvoda otkriven je 12. avgusta prilikom pregleda kombija novosadskih registarskih oznaka kojim su putovala dva srpska državljanina.

Foto: Pixabay

- Vozač, Novosađanin (33), je prijavio da kombijem prevozi polovne stvari poput PVC prozora, mašine za sušenje veša, televizora, roletne i dve kutije keksa, ali kada je otvorio tovarni deo kombija bilo je očigledno da u njemu dominiraju keks i čokoladice koje nije ni pomenuo. Carinici su utvrdili da se u tovaru nalazilo preko 264 kilograma keksa "Hafer Cookies“ i više od 400kg "Snickers Sticks“ čokoladica - navodi Uprava carina.

Istog dana, ali na izlazu graničnog prelaza Gradina, carinici su sprečili da iz zemlje bude prokrijumčareno gotovo 50 flaša ''Johnnie Walker'' viskija.

Foto: Pixabay

Viski su otkrili u "mercedesu B 200 CDI'' nemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao nemački državljanin turske nacionalnosti, koji je putovao iz Nemačke ka Turskoj:

- Iako je putnik cariniku rekao da nema ništa da prijavi za carinsku kontrolu, pregledom prtljažnika je otkriveno da se u prostoru za rezervnu gumu nalazi čak 48 flaša viskija marke ''Johnnie Walker'', od čega 46 flaša od 0,7 l i 2 flaše od 1 l.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zdravko

    14. avgust 2017 | 22:56

    Carinarcima su pune kuce i stanovi svega i svacega i pica i parfema i cigara i tehnike telefone i mnogo jos ostaloga. Ni sami neznaju sta imaju sve to zahtevali od nas gastarbajtera da bi nas pustili u srbiju.

  • Lesko

    14. avgust 2017 | 22:31

    Imaju oni vec razradjen biznis kes. Ne trebaju njima keks i cokoladice samo nam mazu oci zaplenili ono zaplenili ovo. Najveci prevaranti i lopovi.

  • ja na

    14. avgust 2017 | 21:43

    Ajde bezi ko to vise gleda na granicama sta ko nosi jedino na srpskoj granici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA