≫ 

Raport advokatice optuženih Srba sa Zakintosa: Momci idu u školu u zatvoru i svakodnevno se čuju sa porodicom (FOTO)

Tamo meru pritvora izdržavaju mlađa punoletna lica - Miloš Ilić, Nemanja Petrović i Stefan Stojanović, koji su osumnjičeni za ubistvo američkog studenta Bakari Handersona (23)

  • 11

Branilac Zora Dobričanin Nikodinović obišla je juče zajedno sa grčkim kolegama sa kojima radi na slučaju, srpske mladiće u Avlonu gde se nalazi zatvor za maloletnike. Tamo meru pritvora izdržavaju mlađa punoletna lica - Miloš Ilić, Nemanja Petrović i Stefan Stojanović, koji su osumnjičeni za ubistvo američkog studenta Bakari Handersona (23).

Grci pomažu Srbima u slučaju Zakintos: Udružuju se čuveni advokati Srbije i Grčke

Ne optužuju Srbe za ubistvo svog sina: Prvi intervju roditelja ubijenog Amerikanca na Zakintosu

Sa advokatom Dobričanin je juče prvi put bio i poznati atinski advokat krivičar Aleksios Kougias koji se uključio u slučaj, pored još dva advokata iz Beograda i sa Zakintosa.

- Uslovi u Avloni su dobri u smislu da je osoblje korektno prema njima. Oni idu u školu i tako im brže vreme prolazi. Svakodnevno imaju pravo sa govornice da telefoniraju roditeljima - otkriva Dobričanin.

Foto: Privatna arhiva

Pored trojice pomenutih, osumnjičeni u ovom slučaju su i Dušan Ranković i Miloš Senić. Oni se nalaze u drugim zatvorima u Grčkoj. Svim osumnjičenima je određen pritvor do početka suđenja, koji po grčkim zakonima može da traje do 18 meseci.

Druga dvojica srpskih državljana, koja su takođe osumnjičena u ovom slučaju, puštena su da se brane sa slobode.

Foto: Privatna arhiva

Mladićima se na teret stavlja krivično delo saučeništvo u ubistvu izvršeno u noći između 7. i 8. jula kada je u tuči u klubu "Bar kod" u mestu Laganas na smrt pretučen američki student Bakari Henderson (23).

Suđenje za ovo delo onima koji budu optuženi odvijaće se u grčkom gradu Partasu.

(S.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srboljub

    5. septembar 2017 | 09:59

    Nemojmo ih mi osudjivati pre sudije! Nabilše nam kompleks niže vrednosti a nisu Srbi "bagra" već ljudi ko i svi drugi a ti drugi nisu nimalo bolji od nas samo nas ubediše da smo mi loši? Da mi Srbi idemo po svetu i ubijamo redom koga stignemo, da smo teroristi i da mi predvodimo islamsku državu i rušimo svet i svetski poredak? Mi njima bodemo oči jer smo bolji od njih i naprotiv nismo "bagra" već narod sa dušom i verom u boga. Naravno kukolja ima ali manje nego negde drugde. Tako i ovi momci nisu ništa gori od svih već su bili na pogrešnom mestu kada je tu došao Amerikanac i u pogrešno vreme. Ispadosmo još i rasisti??? Veći od njih samih i nacisti veći od nacista. Tako da ne nasedajte na provokacije.

  • Srki

    5. septembar 2017 | 10:47

    A ova advokatica nije naucila na pravnu drzavu mislila je da je i grcko pravosudje isto kao i nase podmitljivo i podkupljivo al na tvrd orah je naisla neka njih tamo neka ohlade glavu koju godinu pa polako!!!!

  • Чикa Јова

    5. septembar 2017 | 09:24

    Тако ти је кад мама и тата пусте у провод зелено дупе.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA