Fatalna Lidija poriče zločin: Nisam ubila Momčila, bio mi je od koristi dok je bio živ

Nesrećnog čoveka pljačkaši su tukli do smrti

  • 6
Lidija Stejković iz Svrljiga optužena za ubistvo,  Momčilo Simonović  (59) u selo Galibabinac Foto: Telegraf

Svrljižanka Lidija Stejković (46) koja je optužena za pomaganje u ubistvu svog prijatelja Momčila Stevanovića (59) iz sela Galibabinac danas je pred niškim Višim sudom negirala zločin ističući da je od žrtve imala samo koristi jer joj je godinama davao novac.

Kobna noć u Svrljigu: Fatalna Lidija dovela razbojnike u kuću čoveka s kojim se viđala, odbija da prizna ko ga je ubio (FOTO)

Stejkovićeva se tereti da je u noći između 7. i 8. novembra prošle godine u Momčilovu kuću dovela razbojnike koji su ga opljačkali i usmrtili.

Iako je ona najpre sumnjičena da za ubistvo prijatelja, istraga je pokazala da to nije mogla sama da učini, već da je imala saučesnike, pa je optužena za pomaganje.

Nesrećnog čoveka pljačkaši su tukli do smrti, a u njegovom premlaćivanju, kako je utvrđeno na osnovnu krvavih tragova na njenim farmericama učestvovala je i Lidija. Motiv stravičnog zločina je koristoljublje jer je Momčilo, koji nije imao porodicu, posedovao značajnu ušteđevinu.

- Bio mi je veoma drag, pomagao mi je u teškim trenucima, više puta samo išli u banku da bi uzeo novac koji je meni davao. Nisam imala nikakve koristi od njega mrtvog, mogla sam da mu uzmem novaca koliko sam htela, zašto bih ga ubila – kazala je optužena.

Foto: Telegraf

Ona je negirala navode da je razbojnike dovela u Momčilovu kuću iskoristivši njegovo poverenje s obzirom na to da je ustanovljeno da ulazna vrata nisu bila obijena.

- On nikada nije zaključavao vrata do kasnih večernjih sati, mogao je da uđe ko je hteo. Možda su razbojnici već bili unutra, kad je on ušao u kuću - izjavila je Lidija na suđenju.

Objašnjavajući poreklo mrlje na svojim farmericama, za koju je ustanovljeno da je Momčilova krv, Stejkovićeva je objasnila da ga sa svojim bratom i prijateljem tri meseca pre ubistva vodila kod lekara i da je on tada krvario.

- Tokom telefonskog razgovora mi se požalio da mu je skočio pritisak i da krvari pa sam sa bratom i prijateljem krenula u Galibabinac da bismo ga odveli kod lekara. Tokom puta je izašao iz auta jer mu je pozlilo, tada je iskašljao veliku količinu krvi koja je ostala na meni jer sam ga podizala - rekla je optužena i dodala da mu je te večeri spasila život jer ga je odvela lekaru uprkos njegovom protivljenju.

Foto: Telegraf

Momčilova sestra Toplica Kostić optužila je Lidiju da je godinama iskorišćavala njenog brata, maltretirala ga, potkradala i na kraju ubila.

- Pimetila sam na njegovim rukama otekline i povrede, takođe osetila sam da je u nekom problemu jer je bio neveseo i ćutljiv. Nisam znala u kakvom je odnosu sa Lidijom ali sam čula da dolazi kod njega veoma često. Posle svega što se desilo, ubeđena sam da ga je ona ili prestravila ili omađijala pa nije smeo nikome ni da se požali na muke koje ima sa njom. Ubeđena sam da je sa njim bila samo zbog para jer je mogla ćerka da mu bude - kazala je ogorčena žena.

Foto: Telegraf

Sestra ubijenog je insistirala da joj Lidija odgovori u kakvom je odnosu bila sa Momčilom s obzirom na glasine da je bila u ljubavnoj vezi.

Međutim, Lidija je odbila da direktno odgovori, ali je kazala da nije imala nameru da se za njega udaje.

Foto: Telegraf

Stejkovićevoj preti kazna zatvora od 40 godina jer je optužena za pomaganje u teškom ubistvu.

Suđenje se nastavlja 23 novembra.

Daljinac

(D.K)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole

    26. oktobar 2017 | 22:51

    О, Боже зашто ствараш овакве монструме

  • Ostoja

    26. oktobar 2017 | 22:19

    Kako cerka da mu bude kada je 13 godina razlike

  • stanoje

    26. oktobar 2017 | 23:49

    I sta sad, izmislice neku pricicu, oglumice malo, sudija ce da se sazali - zensko je u pitanju i proci ce sa nekom minimalnom ili uslovnom kaznom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA