Svojim životom ispunio si zakletvu koju si položio pri stupanju na dužnost: Pretužan oproštaj od policajca koji je stradao na zadatku

Srđan je sa kolegama pokušao da smiri nasilnika i oduzme mu oružje

  • 3

Na Starom groblju u Požarevcu danas je sahranjen Srđan Petrović (42), policajac koji je ubijen na dužnosti. On je ispraćen uz "Posmrtni marš" i pod srpskom zastavom, a među ožalošćenima je, da podsetimo, bio i prisutan veliki broj zvaničnika.

Dobrivoje je tvrdio da ga prati mafija, plašio se i mraka! Potresne reči brata osumnjičenog za ubistvo policajca iz Požarevca

- Dragi kolega, otišao si kao veliki čovek i kao heroj. Ne prođe trenutak, a da ne mislim na tebe u onoj noći u kojoj smo bili zajedno. Svojim životom ispunio si zakletvu koju si položio pri stupanju na dužnost - rekao je policajac Boban Miladinović na sahrani kolege Srđana Petrovića (42) iz Požarevca, kojeg je u ponedeljak, na službenom zadatku, ubio Dobrivoje Živković (69) iz sela Bare.

Tragediji kod Požarevca prethodili stravični momenti: Ubica policajca pretio da će ubiti unuku i zeta, pa zapucao i na SAJ!

Sahranjen je u prisustvu supruge Maje, ćerki Anđele i Nevene, majke Dušanke, oca Svetomira i brata Nenada. Uz njih je bilo i više od hiljadu rođaka, prijatelja, građana i Srđanovih kolega iz Požarevca i okoline.

Saučešće porodici pred grobljanskom kapelom izjavili su ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, direktor policije Vladimir Rebić, gradonačelnik Požarevca Bane Spasović, predsednik Skupštine grada Bojan Ilić i potpredsednik Narodne skupštine Veroljub Arsić. Prisutni su bili i "ljubičevski vitezovi", sa kojima se Srđan nadmetao na Ljubičevskim konjičkim igrama.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Posle opela u grobljanskoj crkvi, dugačka kolona uputila se ka Srđanovom grobnom mestu, u koje je pokopan uz počasne plotune i oproštajni govor kolege Bobana. Spušten je u raku tek kad su sa Srđanovog kovčega sklonjene majka Dušanka i supruga Maja, uz koje su bili ostali članovi ožalošćene porodice. Rođaci, prijatelji, kolege i građani na grob su položili više od stotinu venaca i buketa cveća.

Srđan je nastradao u ponedeljak, oko ponoći, prilikom obavljanja službenog zadatka u selu Bare, kad ih je nazvao zet Dobrivoja Živkovića i prijavio da im on preti oružjem. Srđan je sa kolegama pokušao da smiri nasilnika i oduzme mu oružje. 

Foto; Facebook/Srdjan Petrovic

Međutim, u stanju psihičkog rastrojstva, Živković je pucao više puta na policiju i pogodio Srđana, koji je od zadobijenih povreda izdahnuo na putu do bolnice. Ubrzo su stigli specijalci i likvidirali Živkovića, jer je i dalje odbijao da se preda, pucajući na njih u više navrata.

Pokojni Srđan imao je uspešnu i uzlaznu radnu karijeru. Posle osnovne škole u rodnoj Jablanici kod Kruševca, završio je Srednju školu unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici, a kasnije je završio i fakultet. Prva služba bila mu je u Požarevcu. Jedno vreme bio je na dužnosti pomoćnika komandira Policijske stanice u Žabarima. Pošto je želeo da radi u operativi, ponovo se našao u Požarevcu, gde je radio kao šef sektora i obučavao svoje mlađe kolege.

Daljinac

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • К-10

    22. decembar 2017 | 00:53

    Почивај у миру

  • Srboljub

    21. decembar 2017 | 22:57

    Večna slava i laka mu zemlja, ljudina.

  • Djuka

    22. decembar 2017 | 07:09

    Ziveo si i radio casno. Ponos si svima nama koji smo radili te poslove, ostao si ponos porodici. Slava ti..!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA