≫ 

Suze i bol u kući poginulih sestara i deka Svete iz Niša: U trenutku nesreće čuo se jeziv krik psa (FOTO)

- Pitali smo se zašto tako cvili - kada nam je policija zazvonila na vrata i donela strašnu vest - priča baka Jasna

  • 7

- Tugovala sam što je gledam samo preko "skajpa", kako mi se smeje i kako je srećna i zadovoljna. Kao najbolji student otišla je u Nemačku. Da je sreće bilo da je tamo i ostala, da je ne zadesi ova nesreća. Stalno sam joj govorila: "Ćero moja, 27 godina imaš, a samo knjigu držiš u rukama" - ovako skrhana od bola govori baka Jasna posle saobraćajne nesreće u Knjaževačkoj ulici u Nišu. U toj nesreći poginula njena unuka Milica Petrović (27), a tokom noći i mlađa unuka Marija (24).

Na njih dve je, na autobuskom stajalištu, oko 18 sati naleteo Stojan Nikolov (30) vozeći "opel astru".

Stojan je automobilom udario deda Svetu, pa sestre Milicu i Mariju. Sada su svi mrtvi, a kolika kazna njega čeka? (FOTO)

U nesreći je nastradao i Svetislav Tonić (81), koji je bio na biciklu. Vozač je i dalje u bolnici, a mladić (25), koji je bio sa njim u kolima je pušten na kućno lečenje.

U domu Petrovića suze i šok. Kažu da su se Marija i Milica kobnog dana vraćale sa porodičnog ručka kod tetke. Baka Jasna jedva je pronašla reči, plačući za svojom starijom unukom i moleći se za život mlađe.

- Milica se nedavno vratila iz Nemačke, gde je bila na šestomesečnoj razmeni studenata. I njen pas počeo je da laje i cvili oko 18 sati, kao da je znao. Pitali smo se zašto tako cvili - kada nam je policija zazvonila na vrata i donela strašnu vest - priča baka Jasna.

Foto: Srpski Telegraf

U naselju Ledena stena u Nišu još ne veruju da je ovako strašna tragedija zadesila njihove komšije. O Milici i Mariji malo je reći da imaju samo reči hvale.

- Dve devojke su toliko lepo vaspitane, dobri studenti, vredne i marljive, lepe kao san, ne verujemo kakva ih je zla sudbina zadesila - kaže komšinica R. M.

Sa svim desetkama Milica je završila master na psihologiji, nakon čega je kao najbolji student nagrađena šestomesečnim kursom u Nemačkoj. U Srbiju se vratila pre dva meseca jer je, kako kažu njeni rođaci, želela da se zaposli u svojoj zemlji. Njenim stopama krenula je i njena mlađa sestra, koja takođe sa najvišim ocenama završava hemiju na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu.

Foto: Telegraf/Privatna arhiva

I u porodici Tonić, pokojnog Svetislava, neverica zbog tragedije. Prema rečima rodbine nastradalog, ne pamte ovako strašnu nesreću u ovom kraju.

- Svetislav jeste imao 81 godinu, ali je bio jako vitalan, nikada bolestan. Redovno je vozio bicikl, svi su ga u komšiluku obožavali. Bio je pčelar, uvek vedar i nasmejan i verujemo da bi još poživeo. Strašno je to što nas je zadesilo - kaže jedna Tonićeva rođaka.

Svetislav Tonić Foto: Telegraf/Privatna arhiva

PIJAN VOZIO 130 NA SAT?

Kako "Novosti" pišu, vozač Nikolov je odranije poznat niškoj policiji i već je bio osuđivan. Prema nezvaničnim informacijama, on je vozio brzinom od 130 kilometara na sat i imao 1,9 promila alkohola u krvi.

Policija je obavila uviđaj, pa se očekuje utvrđivanje svih detalja o uzrocima ove nesreće. Zbog zadobijenih povreda, S. N. se i dalje nalazi u niškom Kliničkom centru, a prema poslednjim informacijama, nije životno ugrožen.

Daljinac

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B.P.

    3. april 2018 | 16:05

    Stoka pijana mala mu je svaka kazna kad je oduzeo 3 zivota.Zakon je blag non stop ga menjaju i nikako da bude pravda za nastradale zrtve.

  • Ludak

    3. april 2018 | 17:57

    Au ljudi.. mozda sam lud ali mislim da bi trebalo svakog ko vozi po alkoholom a pri tom ga neko zaustavi i nahvata.. zatvoriti preventivno na 10 g. Svi su oni potencijalne ubice. Tuga za ove devojke i deku. Nema reci da ublazi bol. Lepe i pametne.. buducnost tek bila pred njima.. o zalosti, tugo

  • ZDj

    3. april 2018 | 15:20

    Dozivotna kazna. Ma kakvi. Tri dozivotne, kao u Americi. Da nikad ne izadje iz zatvora. Iz obesti usmrtiti tri zivota? Uzas. Tragedija. Nemam reci za pijanu bitangu. Duboko saucesce porodicama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA