≫ 

Ubijeni Gorg Darmanović bio povezan sa južnoafričkim jatakom Darka Šarića i sa Arkanovim ubicama

Veze Darmanoviča sa mafijašima iz južnoafričke republike otkrivene su na suđenju jednom od njih u Kejptaunu, ali i u u knjizi Žaka Pauva "Presidents Keepers"

  • 1
Milan Miki Đuričić, Darko Šarić,, Gorgija Gorg Darmanovic, Dobrosav Gavrić Foto: Privatna arhiva, Marko Todorović, scribd.com, Printskrin: Youtube

Ime juče likvidiranog Gorgija Gorga Darmanovića spominje se na suđenju jednom od najkontroverznijih južnoafričkih biznismena Nafizu Modaku. Zanimljivo je da je Modak sarađivao sa mafijaškim bosovima Sirilom Bekom i Radovanom Krejčirom, čovekom koji je dobar prijatelj sa Darkom Šarićem, poznat i po tome što su za njega radile Arkanove ubice Dobrosav Gavrić i nedavno ubijeni Milan Đuričić.

Upucani Gorgija Gorg Darmanović preminuo u Zemunskoj bolnici

Kontroverzni biznismen Nafiz Modak snimio je nekoliko svojih razgovora među kojima su bili i oni sa izvorom iz Srbije, Darmanovićem, koji je obezbedio informacije korišćene u knjizi Žaka Pauva "Presidents Keepers".

- Osoba koju je Modak zvao je ista osoba koja je davala informacije za prvih nekoliko poglavlja ove knjige - rekao je on.

Pauova knjiga podigla je prašinu i delimično rasvetlila sumnjive poslove južnoafričkog predsednika Džejkoba Zume i optužuje njega i njegove saradnike za proneveru, izbegavanje poreza, finansijske malverzacije...

Džejkob Zuma, Foto: AP/Tanjug

Čarl Kanier, policijski pukovnik koji je istraživao tuče u klubovima, svedočio je o tome na sudu u Kejptaunu. Kako je naveo pred sudom, u razgovoru sa osobom iz Srbije Modak je govorio o odnosima policijskih zvaničnika i "kontroverznih biznismena" i vođa poznatih kriminalnih klanova u toj zemlji.

Na suđenju se govorilo i o navodnim planovima Modaka da likvidira neke od šefova podzemlja, kako bi preuzeo posao obezbeđenja u klubovima, kao i o milionskim dugovanjima koja želi da naplati od češkog milionera iz devedesetih i osuđenog kriminalca Radovana Krejčira.

Krejčir se u britanskim medijima spominjao kao "dobar prijatelj Darka Šarića i Dobrosava Gavrića, koji je u Srbiji osuđen za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana".

Javnosti u Srbiji Krejčirovo ime postalo je poznato pre nekoliko godina, dok je Šarić bio u bekstvu. Spekulisalo se da se Šarić krije na jugu afričkog kontinenta i da mu je utočište pružao upravo Krejčir.

Oni su, navodno, zajedno radili i na proizvodnji vina. Pominjalo se da je tokom bekstva Šarić od Krejčira kupio dve luksuzne vile u blizini Kejptauna, kao i da je njihova saradnja počela još u Češkoj.

Dobrosav Gavrić, Printskrin: Youtube

Poslovnu saradnju sa Dobrosavom Gavrićem Krejčir je započeo u Južnoafričkoj Republici. Gavrić je u Srbiji osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana i dvojice njegovih prijatelja, u januaru 2000. u beogradskom hotelu "Interkontinental".

Gavrić je ranjen 2011. u momentu kada je bio sa Sirilom Bekom, šefom tamošnjeg podzemlja, čije je ime takođe spomenuto u vezi sa Darmanovićem na suđenju Modaku. Bika je ubijen, a Gavrić je uhapšen, ali je podneo zahtev za azil, pa do danas nije izručen Srbiji, iako je naša država podnela zahtev za njegovu ekstradiciju.

Pominjalo se da je Gavrić na indirektan način učestvovao u ovom zločinu. Iako ubistvo jednog od najmoćnijih Južnoafrikanaca nije rasvetljeno, tamošnji mediji su pisali da iza ove likvidacije stoji upravo Krejčir, kao i da je u njegovoj kući, policija našla listu za odstrel sa imenom Sirila Beka na njoj.

Milan Đuričić, Foto: Privatna arhiva

Pre samo desetak dana, u Johanesburgu, gde je rođen Gorgija Gorg Darmanović, likvidiran je Arkanov ubica Milan Miki Đuričić. Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, putem Interpola, od kolega iz Južne Afrike dobilo je otiske prstiju ubijenog u Johanesburgu, čijom je analizom u Srbiji utvrđeno da je reč o Milanu Đuričiću, koji je osuđen za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana i dvojice njegovih prijatelja.

VIDEO Kako je Bata Radulović pokazao zube pred 30 Arkanovih drugara:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA