DS: Izbori 4. marta ne samo za Beograd, već i za Srbiju

- U ovoj borbi ćemo uspeti, jer su promene uvek kretale iz Beograda - rekao je Šutanovac

  • 49

Konvencija koalicije "Da oslobodimo Beograd - DS, Nova, SDS, ZEP Zeleni" održana je danas, a kandidat te koalicije za gradonačelnika Beograda i predsednik DS Dragan Šutanovac rekao je da izbori koji slede 4. marta nisu izbori samo za Beograd, već za celu Srbiju.

BIVŠI SABORCI U KLINČU: Pajtić najavio tužbu protiv Šutanovca (FOTO)

On je citirao Zorana Ðinđića, rekavši da je kada se pogleda unazad sve dobro što je urađeno u Srbiji urađeno od strane demokrata i da je glas za demokrate glas za one koji se bave problemima građana i koji nude rešenja.

Kako kaže, u Beograd dolaze oni koji žele jeftinu radnu snagu i provod, te je ključno Beograd osloboditi od straha i boriti se ne za vlast, već za moderne i evropske vrednosti, te da Beograd "vode mali u ime velikog gazde".

- U ovoj borbi ćemo uspeti, jer su promene uvek kretale iz Beograda. Ovo je grudva koja će pokrenuti lavinu, da Beograd bude prvi korak ka modernoj Srbiji - rekao je Šutanovac i dodao da će ukoliko pobedi omogućiti reforme u policiji, prosveti, zdravstvu, vojsci, javnoj upravi.

Foto: Tanjug/Tanja Valic

Svoj govor je završio porukom - "Marš u istoriju, a neki i u zatvor".

Vesna Rakić Vodinelić navela je da trenutna vlast u Srbiji neprestano laže, ruši delove Beograda, bespravno gradi, namešta statistike i plagira doktorate, a predsednik SDS Boris Tadić rekao je da se demokrate ponovo bore za normalnost i slobodu i da od te borbe neće odustati.

- SNS je zasnovana na organizovanom kriminalu, na laži, krađama i vrednostima devedesetih. Danas se pitamo kako je moguće da Vučić pokušava da zataška smrt Olivera Ivanovića deljenjem krava nesrećnim ljudima, a oni su ti koji su crtali metu - rekao je Tadić i dodao da su protivnici demokrata opasni ljudi koji su povezani sa onima koji su u prošlosti ubijali.

Foto: Tanjug/Tanja Valic

Tadić je rekao i da je jedini način da se pobedi "pošast" ujedinjene opozicije, a kako je rekao "svako ko podrzi Aleksandra Vučiha je neprijatelj slobode i normalnosti".

Predsednik Zelene ekološke partije Zeleni Dejan Bulatović rekao je da je ekologija u Beogradu uništena i pozvao ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana da podnese ostavku.

Foto: Tanjug/Tanja Valic

Tanja Fajon obratila se prisutnima preko video-poziva i porucila da podržava demokratsku opciju i želi da se Beogradu vrati sloboda, a Beograđanima pravda, dok je gradonačelnik Skoplja i izaslanik makedonskog premijera Zorana Zaeva Petre Šilegov rekao je da je biti gradonačelnik velika čast, ali i odgovornost, ali da je uveren da je Šutanovac pravi izbor za tu funkciju.

Foto: Tanjug/Tanja Valic

Predsednik Nove stranke Zoran Živković rekao je da kada dođu na vlast, neće mafiju koja vodi Beograd nigde terati, "samo u Padinsku skelu, jer je većini tamo i mesto - u zatvoru".

On je dodao da će lično učestvovati u kontroli izbornog procesa i istakao da će ukoliko dođe do bilo kakvog pokušaja krađe doći do "6. marta, kao što je došlo i do 5. oktobra".

Foto: Tanjug/Tanja Valic

Skupu su između ostalog prisustvovali i Branko Jokić, Vesna Pešić, Dragoljub Mićunović i Dule Vujošević.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Olja

    12. februar 2018 | 08:22

    Ja se nesto ne secam da su demokrate dok su bile na vlasti otvarale fabrike po Srbiji i brinule za gradjane.

  • Sara

    12. februar 2018 | 07:45

    SNS će vas oduvati u martu ubedljivom pobedom !

  • ana

    12. februar 2018 | 08:19

    A Srbija ce nedvosmisleno izabrati najbolje SNS!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA