≫ 

Okončana drama u Zagrebu: Azilant se popeo na toranj, stavio omču oko vrata i pretio da će se ubiti! (FOTO) (VIDEO)

- Zašto ste me odbili? Zašto ne mogu da idem dalje? Zašto vas nije briga za moju porodicu? - vikao 45-godišnjak s vrha rasvetnog tornja

  • 2

U centru Zagreba odvijala se prava drama kada se azilant (51), koji je pre godinu dana došao iz Iraka, popeo na vrh tornja kod hotela Porin, stavio omču oko vrata i pretio da će se baciti. Na terenu su bili policija i vatrogasci koji su uspeli da, nakon dva sata, ubede čoveka da siđe sa tornja.

Centar za izbeglice na Lezbosu VAN KONTROLE: Izbili požar i neredi, kamenicama gađali vatrogasce i policajce!

Dva vatrogasca, policajac i prevoditelj oko 14 sati krenuli su prema vrhu tornja kako bi s muškarcem pregovarali. Nakon pola sata spustili su se na tlo, ali bez azilanta. On i dalje nije želeo da siđe. Doneli su mu tom prilikom vodu, a nakon 15 minuta ponovo su krenuli po njega i ovaj put uspešno ga spustili na tlo.

- Zašto ste me odbili? Zašto ne mogu da idem dalje? Zašto vas nije briga za moju porodicu? - vikao 45-godišnjak s vrha rasvetnog tornja.

Kako nezvanično saznajte portal "24sata.hr", muškarac (51) danas je dobio informaciju da mu je produžen boravak u Hrvatskoj pa se nagađa da bi to moglo da bude uzrok ovakvog njegovog čina.

- Bio je na psihosociološkim razgovorima i nikad nije pokazivao nikakve znakove da će napraviti ono što je danas napravio. Uvek je izgledao kao normalna osoba - kazali su iz Crvenog krsta.

Printskrin: Facebook/24sata

Policija je bila osigurala prostor oko rasvetnog tornja u zagrebačkim Dugavama nedaleko od hotela Porin u kojem su smešteni tražitelji azila.

Na terenu je i Hitna pomoć.

Pogledajte video sa lica mesta:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA