≫ 

Upoznajte najopasniji zatvor u SFRJ: Ovde se valja droga, haraju boleštine, u ambulanti se spava na federima! (VIDEO)

U zatvoru cveta narko biznis, a umesto sprovođenja programa odvikavanja od droge, u zatvorima se rgrutuju novi narkomani, izražena je i korupcija, a ukoliko osuđenici imaju novca mogu da kupe bukvalno šta god požele, od mobilinih telefona, pa sve do kreveta

  • 7

U najvećem makedonskom zatvoru Idrizovo u Skoplju vlada pravi horor.

Kako dane u zatvoru provode surove ubice dece u Srbiji: Stigle su ih najveće kazne (FOTO)

- U Idrizovu je smešteno 1966 osoba, što je duplo više od kapaciteta zatvora.

Printskin: TV Telma

- U jezivom stanju su prijemno odeljenje i zatvorska ambulanta.

Monstruma iz Rakovice u zatvoru čeka pravi pakao: "Rasporićemo te, osetićeš mušku ruku na sebi"

- U prijemnom nema prozora i kreveta, a u ambulanti bolesnici spavaju na federima jer kreveti nemaju dušeke, dok bakterija i virusa ima na sve strane, izjavio je na današnjoj pres konferenciji Narodni pravobranilac - Idžet Memeti, koji je od nadležnih zatražio da se ta odeljenja pod hitno zatvore.

Printskin: TV Telma

To traži godinama, ali njegov glas još uvek do nikoga nije dopro.

Stražarka Barbi je strah i trepet u CZ-u: U posebnom delu zatvora čuva žene 22 sata, a onda ih pusti (FOTO i VIDEO)

Prilikom njegove nenajavljene posete zatvoru Idrizovo, u ruiniranom prijemnom odeljenju, u tri tesne prostorije bez prozora i kreveta, tiskalo se 80 osuđenika.

Printskin: TV Telma

- U ovom odelenju ima tri sobe, hodnik i jedan toalet.

- Prijemno je pretrpano, pa ljudi spavaju na kartonima i dušecima u samom hodniku. Prostorija je puna buđi, teče sa tavana, prozori su polomljeni. Svi koriste samo jedan toalet, koji je ruiniran, a u njemu, čuvaju pribor za jelo, dok su na buđavim zidovima zakačene kašike - rekao je Memeti.

Printskin: TV Telma

U prijemnom odelenju osuđnici ostaju po nekoliko meseci, ali oni koji imaju para i mogu da plate, njih brže raspoređuju po drugim zatvorskim odelenjima.

- Još gora je situacija u zatvorskoj ambulanti. I ona je ruinirana, puna vlage, buđi i insekata koji se svuda šetaju, a bakterija i virusa ima na sve strane.

Printskin: TV Telma

- Nema dovoljno kreveta pa bolesni osuđenici mogu da biraju - ili da spavaju na podu, ili na federima jer kreveti nemaju dušeke. Lekova nema ni za leka, a lekarske pomoći još manje -rekao je Idžet Memeti.

Hrana u zatvoru je loša i nedovoljna, čuva se u neodgovarajućim prostorijama, pa, kako je naglasio Narodni pravobranilac, ako im rodbina ne donosi hranu osuđenici će ostati gladni.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA