Bojan (30) iz Kraljeva koji je ubio Makedonca na Ohridu od danas na slobodi (FOTO)

Sud je Ugrenoviću ukinuo pritvor saglasno zakonu o krivičnom postupku, u kome stoji da pritvor može da traje jednu godinu ako je kazna zatvora najmanje pet godina. Ovaj zakonski rok je istekao danas

  • 8

Osnovni sud u Ohridu danas je ukinuo pritvor Bojanu Ugrenoviću (30) iz Kraljeva, koji je 1. januara 2016. godine na smrt pretukao Dimitra Matlioskog (27) iz Ohrida.

Obrt na suđenju za krvavo novogodišnje jutro na Ohridu: Srbin koji je ubio Makedonca ne oseća se krivim (FOTO)

Sud je Ugrenoviću ukinuo pritvor saglasno zakonu o krivičnom postupku, u kome stoji da pritvor može da traje jednu godinu ako je kazna zatvora najmanje pet godina. Ovaj zakonski rok je istekao danas.

Iako je pušten na slobodu, ubica mladića iz Ohrida, Bojan Ugrenović neće smeti da napusti teritoriju Makedonije. Njemu je oduzet pasoš, a redovno će morati da se javlja nadležnom organu.

Do ovakvog obrta je došlo odkako je apelacioni sud u Bitolju ukinuo odluku Osnovnog suda iz Ohrida, koji je u decembru prošle godine Ugrenovića osudio na 16 godina zatvora, i predmet vratio Osnovnom sudu u Ohridu na ponovno suđenje.

Printskrin: Youtube/Канал 5 Телевизија

Na prvom ročištu, u decembru prošle godine, kada je i osuđen na 16 godina zatvora, Ugrenović je u potpunosti priznao krivicu, izrazio žaljenje i kajanje za počinjeno delo. Sedam meseci kasnije, 25. jula ove godine, na ponovljenom suđenju u Osnovnom sudu u Ohridu, Ugrenović je rekao da se ne oseća krivim, nakon čega je sudijka Vesna Kičec odložila ročište za septembar, kada iskaze treba da daju svedoci ovog krvavog događaja.

Printskrin: Youtube/Канал 5 Телевизија

Ugrenović je u Ohridu sa prijateljima iz Srbije, Mihajlom Pantovićem (26) i G. P. (25), nameravao da dočeka Novu 2016. godinu. U novogodišnjoj noći, Bojan je napao Dimitra Matiloskog ispred kafića hotela "Tabana", gde je odseo sa dvojicom prijatelja.

Printskrin: Youtube/Канал 5 Телевизија

Do sukoba je došlo prvo u lokalu, a kada je izgledalo da se situacija smirila, Bojan je Makedonca presreo na ulici ispred kafića, oborio ga na zemlju udarcima u glavu, a zatim nastavio da ga tuče rukama i nogama dok je ovaj nepomično ležao na zemlji.

Printskrin: Youtube/Канал 5 Телевизија

Matiloski je od teških povreda preminuo u bolnici.

Nakon tuče, Bojan Ugrenović se vratio u hotel, gde su ga dočekala dvojica prijatelja. Da bi prikrili delo, oni su ga najpre smestili u sobu svojih prijateljica u istom objektu, a kasnije su ga, kad su se uverili da je to bezbedno, vratili u njegovu sobu. Policija je u pomenutoj sobi pronašla krvavu odeću ubice.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA