Preokret: Pokušali da optuže Srbe, a svi privedeni zbog požara su državljani Hrvatske

- Bilo kakvo raspirivanje mržnje nepotrebno - rekao je načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić

  • 21

Načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić je povodom požara, kao i najnovijih hapšenja zbog namernog izazivanja požara, rekao da su svi počinioci državljani Hrvatske.

Vlada antisrpska paranoja u Hrvatskoj: Koriste požare za huškanje na Srbe, šire se teorije zavere!

Hapšenje zbog požara u Hrvatskoj: Više osumnjičenih privedeno u Kninu

On se dotakao i svojevrsne "antisrpske euforije", koja se pojavila nakon što je za izazivanje požara uhapšeno nekoliko pripadnika srpske nacionalne manjine, prenosi regionalna tv N1.

- Policija prvenstveno utvrđuje ko je počinilac i koji mu je motiv bio za izvršenje krivičnog dela. Ne bavimo se raznim komentarima ko je koje nacionalnosti. Kriminalistickim istraživanjima smo utvrdili te navodimo kako su svi počinioci državljani Hrvatske, tako da je bilo kakvo raspirivanje mržnje nepotrebno - rekao je Kostanić za portal Šibenik.in.

On je dodao da je policijska uprava šibensko-kninska i pre naloga ministra unutrašnjih poslova Davora Božinovića preduzimala mere i radnje na otkrivanju, kako uzroka požara tako i na otkrivanju eventualnih piromana.

Foto: Tanjug/HINA

- Do naloga ministru ova Policijska uprava već je podnela pet krivičnih prijava zbog izvršenja krivičnog dela dovođenja u opasnost života i imovine. Nakon ministrovog naloga otkrili smo još četiri počinioca - kazao je Kostanić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mimi

    26. avgust 2017 | 14:01

    Sve im je lazno kao i optuzbe da su Srbi palili. Od porekla, vere, drzave pa na dalje.

  • dex

    26. avgust 2017 | 14:32

    Ma te ustase se vec radjaju genetski sa mrznjom...

  • Robi

    26. avgust 2017 | 14:11

    Pa čovjek smiruje situaciju i ne želi da se stvaraju napetosti i mržnja,i točno je rekao da su svi državljani rh ali se radi o 7 srba od kojih 5 zive u rh a dvojica žive u srb...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA