Kvart zombija u Splitu gde svakog dana prolaze deca: Razbacani špricevi i tragovi krvi na ulici, brutalne tuče narkomana i navijača!

Svi naglašavaju da im je u kvartu "tempirana bomba" i svakodnevno očekuju eksploziju koja bi mogla prouzrokovati nepopravljivu štetu

  • 4

Ako vas zanima kako izgleda socijalni život narkomana i alkoholičara, posetite kvartove u Splitu gde se decenijama okupljaju. Svaki zidić, klupica ili zapuštena površina, koji su barem malo izvan stalnih "ruta" prolaznika, njihova je teritorija na kojoj žive i obavljaju svakodnevne aktivnosti.

Ušli su u ozloglašeni njujorški kraj, u carstvo heroinskih narkomana, i napravili uznemirujuće fotografije

Konzumiranje alkohola, droga i pojedinih lekova, preprodaja narkotika i njihovo skrivanje po parkovima, povremene tuče, razbijanje boca, izležavanje u delirijumu nakon korišćenja nelegalnih supstanci - sve su to situacije i slike s kojima se stanovnici Splita svakodnevno suočavaju.

Postoje razdoblja kada je mirnije, međutim, sada nije tako. Nakon što su se pre dve godine dvojica iz pomenute "ekipe" sukobila i izbola noževima, policajci su intervenisali, a stanovnici naselja Lokve u Splitu organizirali protest, ali bez učinka.

- Situacija je postala kritična. Bočice heptanona, metadona i špriceva su na sve strane, nedavno smo se susretali s krvavim gazama i lokvama, razbijenim bocama, jednom rečju, užas. Pre sedam godina sukobili su se pripadnici Torcide i narkomani, ali nažalost navijači su izvukli "deblji kraj" jer su na kraju policajci udarili po njima, a ne po narkomanima - ističe Jakov Prkić, stanovnik pomenutog kvarta.

Foto: Telegraf

Poslednjh desetak meseci se opet sve intenziviralo, očigledno ima više droge zbog koje zavisnici dolaze iz svih krajeva grada. Stanovnici ovog kvarta kažu da situacija ponekad izgleda apokaliptično, poput najezde zombije.

- Nedavno su se opet potukli, deca su ujutro na putu za školu i vrtić prolazila pokraj mrlja od krvi na asfaltu i ostataka gaza kojima su zaustavljali krvarenje, a jedan od njih je sam sebi razbio bocu o glavu - kaže ogorčeni stanovnik kvarta.

Svi naglašavaju da im je u kvartu "tempirana bomba" i svakodnevno očekuju eksploziju koja bi mogla prouzrokovati nepopravljivu štetu, kao što je povređeno dete, krađa vredne imovine ili nešto gore.

Daljinac

(Telegraf.rs/Slobodna Dalmacija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    22. oktobar 2017 | 18:22

    Sve je na Drzavi,ona vedri i oblaci,i ako uistinu hoce da resi neki problem ona ce ga sigurno resiti!!!

  • Toni

    22. oktobar 2017 | 19:16

    Split ima tradiciju najnarkomanskijeg grada u regionu , sve sami narkosi i srbomrsci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA