Radio je kao čuvar trezora, a onda je izvršio najveću pljačku banke u istoriji Makedonije: Pristaje na zatvor, ali ne otkriva gde su pare

Iz trezora NLB Tutunske banke ukrao je 3 miliona evra

  • 8

Veliki dugovi u kojima je zaglavio i petnje smrću, naterale su Bobana Smilevskog, trezoristu NLB Tutunske banke u Skoplju da izvrši najveću pljačku u istoriji MakedonijeSmilevski je danas u sudu priznao da je banku "olakšao" za blizu 3 miliona evra, ali nije otkrio šta je uradio sa ukradenim novcem.

Misteriozno trovanje napunilo bolnice u Gostivaru: Ljudi u panici, nadležni ne znaju šta je uzrok

Izvinio se svojoj porodici i banci jer joj je narušio ugled, a zatražio je da kazne za njegovog brata, kuma i još jednog kolegu budu pripisane njemu, jer ih je nenamerno umešao u pljačku veka.

- Delo nije napravljeno sa ciljem ostvarivanja koristi za sebe ili bilo kog drugog. Bio sam u dugovima, a poslednja dva meseca smo bili pod pretnjom, ja i porodica. Gubljenje samokontrole me je dovelo do ovoga. Za sebe mogu da kažem da sam bio primer u privatnom životu i društvu, a do krađe, nisam bio kriminalac, niti imam kriminalni um - rekao je Smilevski.

Foto: Printksin:TV SItel

Gde su oko tri miliona ukradenih evra, koje je iz NLB Tutunske banke u Skoplju, 10. aprila izneo u ukrasnoj kesi, i dalje ostaje misterija, jer niko od optuženih o tome nije hteo ni da zucne.

- Novac, očigledno nije vraćen. Optuženi je prvi put danas rekao da je novac uzeo zbog ozbiljnih problema koje je imao, a gde su pare, zaista ne znam - kaže Dragan Peševski, advokat Bobana Smilevskog.

Na današnjem ročištu pokajali su se i ostali optuženi, moleći sud za blaže kazne.

Tužilaštvo je, međutim, za svu četvoricu optuženih - Bobana Smilevskog, njegovog brata Gorana Smilevskog, Borisa Minčevskog i Miroslava Kaevskog zatražilo najstrožije kazne, a to je 10 godina zatvora.

Foto: Printksin:TV SItel

Prema optužnici, oni se terete da su iz NLB Tutunske banke u Skoplju prvo ukrali 400.000 švajcarskih franaka i 375.000 evra, a potom još 2 miliona švajcarskih franaka i 270.000 evra.

Trezorista, Boban Smilevski je iskoristio poverenje u banci da ubedi ostale da mu pomognu u pljački. Kada je primio novac, njegov brat Goran je bacio telefon radi uništavanja dokaza, a Minčevski je automobilom preneo novac i pokušao da ga iznese van Makedonije.

Svi u lancu pljačke veka su otkriveni, ali ne i novac koji su ukrali iz banke.

Kakav će biti epilog najveće pljaške uopšte u istoriji Makedonije, sud će saopštiti krajem iduce sedmice, kada će optuženima biti izrečene kazne.

Daljinac

(D.J)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deda Radoje

    28. oktobar 2017 | 00:19

    E momci,da ste politicari,niko vam rec nebi rekao, a kamo sudio.

  • Vladimir

    28. oktobar 2017 | 00:45

    Kada se sve sabere ima se računa....10 godina robije za 3 miliona €

  • Vladimir

    28. oktobar 2017 | 00:41

    Isplati se, za deset godina tj 120 plata sigurno ne bi zaradio 3 mil. Ovako mu ostaje cisto kad izadje jer ce drzava da ga hrani dok je u zatvoru..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA