Mile mesar trovao i otimao ljude, držao ih je kao robove, pa je pao zbog onog što je policija našla na njegovom imanju

Prijavljen je za skoro 95.000 evra neobračunatog i neplaćenog PDV-a, ali i za otmicu svog radnika

  • 3

Na farmi mesara Milivoja Utrobičića zvanog Mile Mesar iz Slimena kod Omiša pre par dana pronađeno je oko 20 kilograma marihuane, zbog čega su Milivoje i njegov sin privedeni na saslušanje.

Kako da vas ne prevare u mesari? Najskuplji delovi junetine: biftek, ramstek i stekovi (VIDEO)

Policija je najpre na Jadranskoj magistrali kod Makarske zaustavila automobil u kome su se nalazili Utrobičići. Policija je očekivala da će pronaći nešto konkretno u golfu koji su zaustavili, međutim, više sreće su imali prilikom pretrage imanja, gde su pored marihuane, pronašli i jedan pištolj.

Mile je pritvoren i sledi mu ispitivanje u Državnom tužilaštvu, a sve su prilike da će završiti u istražnom zatvoru, jer je protiv njega nedavno podneta prijava zato što je na farmi držao nekoliko državljana BiH koji su kod njega radili u neljudskim uslovima, prenosi index.hr.

Foto-Ilustracija: Tanjug/Uprava carina

Hrvatski mediji su već nekoliko puta do sada pisali o podugačkom kriminalnom dosijeu Mileta Mesara. Od toga da je jednoga radnika iz BiH držao u ropstvu, do učestvovanja u trgovini drogom, švercu mesa, automobila i drugih predmeta.

Jedan od Miletovih robova je 47-godišnji Dževad Z. iz Travnka kome je Mile obećao smeštaj, hranu i platu od oko 800 evra. Dževad je krajem marta prošle godine prihvatio posao na imanju u Slimenu, ali brzo se pokajao. Shvatio je da od toga nema ništa, jer je morao da radi po 15 sati bez pauze, a hrana je bila meso iz ilegalne klanice koje nije bilo veterinarski pregledano.

Nakon mesec dana, nekako je uspeo da pobegne. Krenuo je nazad u Bosnu, pešice i bez para. Stopirao je, a do granice ga je u Opel Insigniji povezao 41-godišnjak. Na graničnom prelazu zaustavila ga je policija jer nije imao pasoš kod sebe i tada je sve ispričao policiji, koja je odmah poslala svoje jedinice da pretraže imanje.

Mileta nisu zatekli na farmi. Izgubio mu se svaki trag, pa je raspisana i poternica za njim.

Foto-ilustracija: Milena Đorđević, Profimedia/Wavebreak

U maju prošle godine, policija je konačno obavila razgovor sa Miletom, te je nakon toga Državnom tužilaštvu podnela prijavu za trgovanje ljudima. Policija je konstatovala da postoji sumnja da je mesar iz Slimena iskorišćavao 47-godišnjaka iz Travnika, te da ga je zlostavljao i pretio mu. Naime, Dževad je policiji ispričao kako je pitao Mileta da ga pusti da ode da poseti porodicu u Travniku, a da on mu je on zapretio da će mu polomiti sve kosti, te da je navodno pokušao da ga udari.

Deo tih navoda potvrdili su i radnici koje je policija zatekla na farmi. Jedan od njih pokušao je da pobegne kad je ugledao policiju. Mile je sve negirao.

Mile Mesar bio je prveden 2012. godine zbog 1,6 tona mesa bez papira koje je pronađeno u legalnoj klanici u Kučićima i ilegalnoj klanici u Slimenu. On je tada za kauciju dao skoro 23.000 evra i odšetao. Istog dana ponovno su ga priveli, ali zbog dve pljačke menjačnice u Baškoj Vodi.

U junu iste te godine, Mile je na sinjskom Opštinskom sudu osuđen zbog trovanja osam ljudi trihinelom. Kažnjen je uslovnom kaznom na godinu i dva meseca. Pre toga, prijavljen je za skoro 95.000 evra neobračunatog i neplaćenog PDV-a, ali i za otmicu svog radnika. Trenutno se u Opštinskom sudu u Splitu protiv njega vodi više kaznenih postupaka.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosingas

    16. februar 2018 | 16:36

    Замислите сад како се Хрватска као држава односи према Србима!

  • Roki

    16. februar 2018 | 19:34

    To je mile klosar zvani kokosar.

  • Dejan

    16. februar 2018 | 18:08

    Леми , леми шта уради...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA