≫ 

Samo ležanje, bez toaleta i cigareta: Crnogorci brane titulu najvećeg džabalebaroša, a od sada i najduže čekanje na šalteru (FOTO) (VIDEO)

Sad imamo novu situaciju da je Tramp izjavio da smo agresivni, a mi imamo takmičenje u ležanju i to nam je glavna disciplina u Crnoj Gori, što znači da nismo agresivni

  • 5

Tradicionalno takmičenje u lenčarenju, šesto po redu, počelo je u subotu u Crnoj Gori, u Etno selu Montenegro u Breznima.

Osamnaest učesnika od kojih je 15 iz Crne Gore i tri dame iz Srbije, prijavili su se da se takmiče da što duže leže kako bi kući otišli sa titulom najvećeg lenjivca, ali i bogatiji za novčane i robne nagrade u vrednosti od 800 evra.

Britanka i njen dečko pretučeni u Splitu: Žalili se na smeštaj, a onda su dobili brutalne batine

Ova manifestacija, nastala pre šest godina kao parodija na to da Crnogorci ne vole da rade, za šest godina je postala poznata širom sveta.

- Mi imamo prijatelje u Australiji i svukuda. Svi su čuli za događaj, svi to gledaju i prave šale na osnovu ovoga takmičenja. Sad imamo novu situaciju da je Tramp izjavio da smo agresivni, a mi imamo takmičenje u ležanju i to nam je glavna disciplina u Crnoj Gori, što znači da nismo agresivni - izjavio je za Televiziju Vijesti Milonja Blagojević iz Etno sela Montenegro.

- Neka sada takmičenje krene. Molim vas svi lezite. Ako vam se ide u toalet, možete slobodno da idete. Posle toga bićete diskvalifikovani. I nema cigareta - objasnila je pravila Dragana Stanković, sudija ovog neobičnog takmičenja.

Prošlogodišnji pobednik je Vukašin Vračar koji je izdržao 48 sati u ležećem položaju očekuje da će zbog mnogo veće nagrade ove godine takmičari izdržati duže.

- Očekujem da ću ove godine oboriti svoj rekord. Biću duže od 48 sati. Nagrada je primamljiva, više primamljivija nego prošle godine, četiri puta veća. Potrudiću se oko nje - istakao je Vračar.

Ove godine među takmičarima je i jedan par iz Nikšića.

- Došli smo da i mi malo odležimo, da se odmorimo. Ranijih godina smo slušali o takmičenju. Nikad pre nismo bili i odlučili smo da se i mi okušamo - kazala je Ivana Tomić iz Nikšića.

Jelena i Gordana iz Srbije došle su, kažu, da Crnogorcima uzmu titulu najvećih ljenjivaca.

- Očekujemo pobedu, naravno - kaže Jelena.

Takmičenje koje je počelo u subotu, traje več treći dan.

- Takmičari još uvek pridržavaju pravila, iako je bilo nekih koji su imali “krize” zbog cigareta pošto su bile zabranjena - kazala je za TV Vijesti sudija Dragana Stanković.

Prošlogodišnji pojednik procenjuje da će u ležećem položaju izdržati do srede.

Juče je počelo i novo takmičenje u čekanju na šalteru za koje se prijavilo oko 60 takmičara.

Svim takmičarima su podeljeni brojevi poput onih u bankama, tako da čekaju dok organizatori ne pozovu njihov broj, a do tada mogu da prođu sati i sati.

VIDEO "Ja li su Marsovci ja li svijetla": snimljeni NLO iznad Crne Gore?

(Telegraf.rs/Vijesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mini

    20. avgust 2018 | 16:02

    Takmičenje u presvlačenju košulja i licemerju ne treba da organizujete jer ste galaktički prvaci

  • Mirotvorac

    21. avgust 2018 | 12:09

    Čega se pametan stidi, buudala se ponosi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA